У Хусті смолоскипним маршем відзначили 76-річчя Карпатської України

У Хусті смолоскипним маршем відзначили 76-річчя Карпатської України

18.03.15 13:53 0 677
14 березня 2015 року в Хусті відбувся смолоскипний марш пам'яті Карпатської України. Свободівці та "сокільці" з усієї України взяли участь у відзначенні 76-ї річниці створення нової української держави.

Так, на центральній площі міста зібралось близько двох сотень хустян та гостей міста. З палаючими смолоскипами та гаслами: "Герої не вмирають", "Слава героям Карпатської Січі", "Волошин – батько, мати – січ", націоналісті рушили містом. Марш проходив поблизу історичних місць Карпатської України. Це, зокрема, штаб "Карпатської Січі", місце де проголошувалась сама незалежність держави, де жив та навчався перший Президент Карпатської України Августин Волошин.

Акцію завершили мітингом на Замковій горі поблизу монументу Карпатській Україні. Тут виступили перед присутніми очільник Закарпатського обласного осередку ВМГО "Сокіл" Томаш Лелекач, керівник Закарпатської обласної організації ВО "Свобода" Едуард Леонов, бійці батальйону "Січ" та "Карпатської Січі", що воювали на передовій в Пісках.

"На прикладі вояків "Карпатської Січі" зараз воюють і наші хлопці на Донбасі. Карпатська Україна була повноцінною державою зі своєю Конституцією та законами, армією та перспективами. Проте Україна стояла імперській машині поперек горла, тому максимально швидко і величезними силами мадяри кинулись руйнувати Карпатську Україну. "Січовики" героїчно боролись за вільну Вітчизну і ми повинні згідно з їхнім чином тепер продовжувати боротьбу за незалежність України", – зазначив під час виступу Томаш Лелекач.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ