В Ужгороді презентована "Велика боротьба" Степана Папа

В Ужгороді презентована "Велика боротьба" Степана Папа

18.03.15 08:36 0 648
13 березня 2015 року в залі Закарпатського академічного театру ляльок відбулась презентація книги славетного закарпатця Степана Папа під назвою "Велика Боротьба". Друк книги відбувся за сприяння закарпатських свободівців.

Книга Степана Папа, що став символом боротьби закарпатців за незалежну Україну в своєму краї, описує події часів Карпатської України. Закарпатські свободівці коштами допомогли випустити книгу в світ. Покійний Степан Пап знав, що за його життя книга не вийде в друк, але, віруючи в незалежну Україну, сподівався, що нащадки все таки зможуть дати їй життя.

Окрім ужгородської інтелігенції захід відвідали знатні історики, зокрема свободівець Богдан Галайко, що теж доклав чималих зусиль для друку книги, присутні були і родичі самого автора книги.

"Ми повинні розуміти, що ми є частинкою історичного процесу. Слід усвідомити звитягу людей, що творили Карпатську Україну, необхідно шанувати чин людей, що збирали безцінну історичну інформацію та передають її нам. Україна завжди була прикладом для Европи. Саме ми зараз відстоюємо ті европейські цінності, які вона сама не може відстояти. Саме ми з вами є творцями історії і від нас залежить наше майбутнє. Схиляємо голови перед хлопцями, що нині, як і 76 років тому та протягом всієї історії України, борються за незалежну Українську державу", - зазначив у виступі голова Закарпатської обласної організації ВО "Свобода" Едуард Леонов.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині ДАІ нагадує ...
Наступна новина: Волинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ