У Львівській області вулицями Стрия пройшла молитовна Хресна хода

У Львівській області вулицями Стрия пройшла молитовна Хресна хода

18.03.15 12:44 0 689
15 березня 2015 року, у Хрестопоклінну неділю, вулицями міста Стрия пройшла традиційна хресна хода, у якій участь взяли духовенство та мешканці міста Стрия та сіл Стрийського району. Громадський порядок та безпеку проходження колони вулицями міста забезпечували працівники Стрийського міськвідділу міліції. Молитовна хода розпочалася о 15 годині в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці і на чолі з Преосвященним Владикою Єпархом Стрийським Тарасом Сеньківим та Преосвященним Владикою єпископом-помічником Богданом Манишином пройшла вулицями м.Стрия. Березовий хрест, як символ нескореного духу українського народу, несли на своїх плечах від стації до стації Хресної дороги військовослужбовці, майданівці, волонтери, лікарі, представники «Правого сектору», духовенство, представники міської та районної влади, воїни ОУН-УПА, воїни-афганці, люди, які переїхали з Донбасу та Криму, представники спільнот «Матері в молитві» та «Віра і Світло». На чотирнадцятьох молитовних зупинках протягом Хресної дороги священнослужителі читали Євангеліє, а також - розважання з творів Митрополита Андрея Шептицького.

Чотирьохгодинна молитовна хода завершилася у Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці, де Преосвященний Владика Тарас Сеньків виголосив завершальну науку та подякував усім за спільну молитву.

Як зазначив Преосвященний Владика, Хресна дорога – це дорога, котрою йде наш народ і несе тяжкий, болючий хрест, або радше, допомагає його нести Христові, котрий разом з нами, в особливий спосіб від листопада 2013 року йде по наших містах і селах, розділяючи з нами біль, страх, але саме Він своєю присутністю вселяє в наші серця надію на перемогу.

Усі, хто цього недільного дня взяв участь у Хресній дорозі, мали можливість розважити над терпінням Ісуса Христа, а також у спільній молитві просити у Господа Бога миру на рідній землі та кращої долі для багатостраждального українського народу. Ольга Марцинюк, помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: До уваги громадян м. ...

КОМЕНТАРІ