З початку місяця у Рівному виникло 4 пожежі внаслідок загоряння сухої трави

З початку місяця у Рівному виникло 4 пожежі внаслідок загоряння сухої трави

18.03.15 16:09 0 636
Управління з питань надзвичайних ситуацій Рівненського міськвиконкому звертається до мешканців і гостей міста з проханням не допускати випадків спалювання сміття та рослинних залишків у весняно-літній пожежонебезпечний період!

Починаючи з весни і продовжуючи до пізньої осені на території міста люди часто спалюють рослинність та сміття. З настанням весняно-літнього періоду, сухої погоди значно посилюється загроза виникнення пожеж. Це пов'язано з тим, що значну територію займає сухостій, тогорічна суха трава, яка може сприяти розповсюдженню вогню.

Зокрема тільки 8 березня на території міста Рівне виникло 4 пожежі внаслідок загорання сухої трави, на ліквідацію яких було залучено 4 одиниці техніки та 22 чоловіка особового складу.

Збитки від цього обчислюються не лише в гривнях. Разом з повітрям у легені потрапляє задушливий дим, а разом з ним – різноманітні токсичні, шкідливі для здоров'я хімічні речовини, що виділяються в процесі горіння, зокрема сполуки свинцю, ртуті і інших важких металів.

Правилами пожежної безпеки категорично забороняється спалювання сухої трави на території населених пунктів.

Доводимо до Вашого відома, що за випалювання сухої рослинності Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність:

Стаття 77-1. Самовільне випалювання рослинності або її залишків. Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 340 грн.) і на посадових осіб – від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1190 грн.).

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 680 грн.) і на посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1190 до 1700 грн.).

Шановні жителі міста, пам'ятайте, що спалюючи сміття, ви наражає на небезпеку власне здоров'я та життя, а також здоров'я оточуючих!

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська ОДА не ...

КОМЕНТАРІ