Один з кращих аудиторів у сфері сертифікації відвідав Рівне

Один з кращих аудиторів у сфері сертифікації відвідав Рівне

18.03.15 12:01 0 797
Про усі нюанси стандартизації та сертифікації продукції, а також шляхи її виведення на ринок Європейського Союзу, протягом двох днів власникам місцевих фірм та підприємств розповідали представники однієї з провідних компаній у сфері сертифікації та консалтингу.

Учасники заходу зуміли не лише обговорити та отримати відповіді на цікавлячи їх питання, але і змоделювати стратегію підготовки власного бізнесу до співробітництва на європейському ринку. Поетапно розглянули основні стандарти ISO та базові етапи їх впровадження на місцевих підприємствах.

Важливо, що деякі учасники представляли підприємства, які вже мають досвід впровадження систем якості. Зокрема, представник торгової марки «Любисток» поділився досвідом та основними результатами від впровадження ISO 9001, ISO 22000 та IFS, що є найвищим стандартом харчової безпеки. Таким чином, завдяки впровадженню систем управління якістю підприємство досягло 15% приросту ефективності своєї діяльності, а впровадження системи харчової безпеки дало змогу «на рівних» вести переговори із найбільшими торговими мережами як України, так і Європейського Союзу, а також завоювати довіру покупців. Представники ТзОВ «Сталь-М» наголосили, що впровадження системи управління якістю ISO 9001, стало їхньою суттєвою конкурентною перевагою на ринку броньованих дверей. Це дозволило співпрацювати з великими будівельними компаніями, оскільки саме стандарт є запорукою найвищої якості продукції.

Найцікавішою практичною частиною дводенного заходу, як зазначили самі ж учасники, були виїзні консультації на місцеві підприємства легкої та металопереробної промисловості (ТзОВ «МІС» та ТзОВ «Сталь-М»). За результатом візиту Григорій Мазур (лектор) надав підприємствам конкретні покрокові рекомендації щодо підготовки та впровадження систем управління якістю. «Із побаченого можу сказати: ці компанії вже давно працюють за високими та дійсно європейськими стандартами. Тому їм потрібно лише кілька простих кроків для отримання міжнародних сертифікатів. А це в свою чергу важливий дзвіночок для закордонних партнерів, що дозволяє вести переговори на рівних умовах», – зазначив пан Григорій .

По завершенню семінару команда проекту отримала схвальні відгуки підприємців. Зокрема, вони підкреслили високий рівень організації заходу та індивідуальний підхід до кожного. Слухачі отримали особисту консультацію тренера, обмінялись контактами та запропонували кілька нових тем для тренінгів.

В рамках проекту систематично проводяться подібні заходи для представників малого та середнього підприємництва м. Рівного, що створює міцну платформу для провадження бізнес-діяльності на європейському рівні та за міжнародними стандартами.

Відбувся цей інформаційно-консультаційний захід за сприяння Виконавчого комітету Рівненської міської ради в рамках реалізації проекту «Розвиток малого та середнього підприємництва міст Рівного та Любліна», програми транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, що фінансується Європейським Союзом.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ