Посадку лісів розпочали усі підприємства Тернопільщини

Посадку лісів розпочали усі підприємства Тернопільщини

18.03.15 14:32 0 660
На Тернопільщині станом на 17 березня висадили 140 га лісів, що становить 24,1 % до річного завдання, повідомили у департаменті агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації. Загалом в України планують провести заліснення близько 40 тис га зрубів, а також створити нові ліси на території загальною площею 3 тис га.

Стан відтворення лісів та підготовку до пожежонебезпечного періоду 2015 року обговорили під час селекторної наради, яку 17 березня провів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень. Участь у нараді в режимі аудіоконференції за дорученням виконувача обов'язків голови ОДА взяли представники департаменту агропромислового розвитку. Відтак, заступник Міністра закликав керівництво кожного регіону проводити лісокультурну кампанію в посиленому режимі.

Усі підприємства Тернопільської області приступили до посадки лісів, зазначив директор департаменту агропромислового розвитку Олег Напора.

«Підготовку грунту під посадку лісових культур проведено на площі понад 320 га, що становить 2/3 від запланованих обсягів, проведення робіт з підготовки грунту продовжується. В першу чергу створюються лісові культури дуба звичайного , - продовжив він. - Проблем із підготовкою грунту під посадку, забезпеченістю садивним матеріалом та темпами виконання робіт в області не виникає. Лісокультурні роботи планують завершити до кінця березня».

Окрім того, активно розпочали проведення підготовки до пожежонебезпечного періоду 2015 року, зокрема на території області влаштували 151 км мінералізованих смуг; провели догляд за мінералізованими смугами протяжністю 450 км; встановили 112 знаків наглядної агітації в місцях масового відпочинку, вздовж автомобільних доріг, які проходять через лісові масиви на тему поведінки людей під час перебування в лісових урочищах; перекрили 136 од. позапланових доріг. Також активно проводять інформаційну кампанію на тему пожежної безпеки населення, адже основною причиною виникнення загоряння в лісах Тернопільщини є необережне поводження людей в лісі з вогнем, а також весняно - осінні випалювання трави, спалювання сміття та пожнивних решток.

«Спільно з управлінням ДСНС України у Тернопільській області ми розробили «Інструкцію про порядок взаємодії підрозділів відомчої пожежної охорони Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства і пожежно-рятувальних підрозділів УДСНС у Тернопільській області під час гасіння лісових пожеж». Також затвердили плани ліквідації лісових пожеж та склад сил і засобів, що залучаються для гасіння у всіх лісогосподарських підприємствах, - додав Олег Напора. - Складений графік проведення спільних перевірок стану готовності лісогосподарських підприємств до оперативного реагування на лісові пожежі. Створено 53 добровільних пожежних дружини з числа працівників лісової охорони, пожежних сторожів, постійних та сезонних робітників. У кожному районі проводяться рейди з виявлення порушників пожежної безпеки в лісах та притягнення їх до адміністративної відповідальності».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині священник ...
Наступна новина: Будучи за крок від ...

КОМЕНТАРІ