За минулий рік шахраї зняли з карток жителів Тернопільщини понад 300 тисяч гривень

За минулий рік шахраї зняли з карток жителів Тернопільщини понад 300 тисяч гривень

18.03.15 09:43 0 597
Більше двохсот п'ятдесяти повідомлень про шахрайства з банківськими картками надійшло минулого року в департамент безпеки "ПриватБанку". Сто двадцять з них правоохоронці внесли в єдиний реєстр досудових розслідувань.

Загальна сума, яку втратили мешканці Тернопільської області у 2014 році, перевищує триста тисяч гривень. У цьому році працівники банку зафіксували уже близько шістдесяти випадків шахрайств, з них по тридцяти двох розпочали кримінальні провадження.

- Ми постійно співпрацюємо з міліцією і проводимо спільні заходи, щоб убезпечити наших клієнтів від шахраїв, - розповідає заступник керівника департаменту безпеки "ПриватБанк" Анатолій Сівчук. - Якщо користувач вчасно повідомляє про шахрайство, ми оперативно блокуємо карточку і намагаємося впіймати зловмисника.

Щоб вберегти кошти користувачів карток, представники банку основні моменти прописали в договорі, який підписується клієнтом. Одна з основних умов - нерозголошення особистих даних.

Дозволяється повідомляти лише номер картки, який складається із шістнадцяти цифр. Інша інформація - конфіденційна. В жодному разі не можна говорити стороннім пін-код картки, термін її дії, який вказаний на основному боці, а також цифри, зазначені на звороті.

Працівник фінустанови ніколи не буде випитувати особисті дані. Уся необхідна інформація уже є в банківському реєстрі. Єдине, про що може запитатися консультант, це кодове слово, яке прописується при активації картки. Якщо ж у клієнта банку є кілька карток, то його можуть запитатися ще й чотири останніх цифри шістнадцятизначного рахунку.

Найбільше потерпають неуважні та безпечні власники банківських карток, купуючи та продаючи товари в інтернеті. Шахраї не рідко прикидаються працівниками банку і повідомляють про ті чи інші проблеми з нарахуванням коштів та просять сказати конфіденційну інформацію. Нехтують правилами безпеки люди, повідомляючи коди, які приходять есемесками. Ще один вид шахрайства - це за допомогою послуги "Екстрені гроші".

Якщо Ви отримали SMS про витрати, які не здійснювали, терміново повідомте про це в ПриватБанк, зателефонувавши на номер 3700. Клієнти можуть вільно телефонувати в банк як на короткий мобільний номер, так і вже звичний «довгий» номер 0 800 500 003. Усі дзвінки з мобільних телефонів на номер клієнтської підтримки ПриватБанку безкоштовні.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ