У Луцьку відбувся черговий семінар у рамках навчань для сімейних лікарів

У Луцьку відбувся черговий семінар у рамках навчань для сімейних лікарів

18.03.15 17:44 0 682
У рамках циклу навчань для сімейних лікарів, започаткованого управлінням охорони здоров'я міської ради, лекцію на тему «Дотримання вимог клінічного протоколу медичного догляду за здоровою дитиною віком до трьох років» прочитала завідувачка педіатричним відділенням КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» Федчук Валентина Миколаївна.

Зі вступним словом до присутніх звернувся заступник начальника управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук. Він зазначив, що сімейний лікар – це універсальний спеціаліст, який з перших днів життя людини має стати для неї помічником, порадником, вчасно надати медичну допомогу. Загалом сімейний лікар отримує спеціалізовану багатопрофільну підготовку з надання первинної медико-санітарної допомоги членам родини будь-якого віку та статі. Особливого підходу потребують маленькі діти і саме тому необхідно дотримуватись вимог клінічних протоколів щодо догляду за цією категорією пацієнтів.

Оксана Лєщинська, головний лікар КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» зауважила, що важливою залишається і тісна співпраця сімейних лікарів центрів первинної медико-санітарної допомоги з вузькопрофільними спеціалістами дитячої поліклініки, що буде сприяти покращенню якості надання медичної допомоги та збереженні здоров'я малечі.

Про усі аспекти догляду за здоровою дитиною віком до трьох років розповіла Валентина Федчук (переглянути доповідь можна на сайті управління охорони здоров'я міської ради за посиланням http://www.lutskzdorov.org.ua/lekcia__03.php).

Руслана Заяць, заступник головного лікаря з медичної частини першого рівня надання медичної допомоги КЗ "Луцька міська дитяча поліклініка" наголосила на важливій роботі сімейного лікаря щодо участі в складанні індивідуальної програми реабілітації дітей-інвалідів.

Після того усі охочі мали змогу оглянути кабінет здорової дитини, цікаві інформаційні матеріали та дитячі малюнки в поліклініці.

Наступна лекція на тему «Психіатрична допомога у практиці сімейного лікаря» відбудеться 28.03.2015 року о 14.00 в залі КЗ «Луцький центр первиної медико – санітарної допомоги» (пр.Волі, 66а)

Управління охорони здоров'я міської ради (724653)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: «Mitsubishi» з ...
Наступна новина: Тернопілля: розподілили ...

КОМЕНТАРІ