У Луцьку все менше батьків відмовляються від профілактичних щеплень своїх дітей

У Луцьку все менше батьків відмовляються від профілактичних щеплень своїх дітей

18.03.15 09:55 0 653
25 березня відбудеться чергова 72-а сесія міської ради. Напередодні пленарного засідання депутати традиційно працюють у складі постійних комісій. на своє засідання зібралися члени комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства Ганна Кравчук, Любов Серба, Степан Цимбалюк та Тетяна Дементьєва.

Начальник управління охорони здоров'я Федір Кошель поінформував про стан виконання цільової Програми імунопрофілактики та захисту населення м. Луцька від інфекційних хвороб. Він наголосив, що ця програма розрахована на 2011-2015 роки. Загальний обсяг її фінансування становить близько 600 тисяч гривень.

За його словами, особлива увага приділяється питанню профілактичних щеплень. Є необхідні запаси вакциною від сказу, правцю тощо.

Федір Кошель зауважив, що, на жаль, є проблеми із постачанням вакцини. Через постійні перебої з цим не вдається дотримуватися календаря щеплень. Крім того, трапляється, що вакцина може певний час на карантині.

Начальник управління охорони здоров'я відмітив, що зменшується кількість батьків, які відмовляються від вакцинування своїх дітей.

Члени комісії взяли інформацію до відома.

Розповів Федір Кошель й про стан виконання Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей-мешканців м.Луцька. За його словами, цьогоріч на її реалізацію у міському бюджеті передбачили 374 тисяч гривень. Цих коштів достатньо для надання належної медичної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей. Він зауважив, що надається необхідна медична та психологічна допомога. Зокрема, за два з половиною місяці 2015 року проліковано 56 хворих цієї категорії осіб, прийнято 6 пологів.

Також начальник управління охорони здоров'я зауважив, що незабаром розпочнеться демобілізація і навантаження на медичні заклади зросте.

Приділив увагу Федір Кошель й питанню поліпшення репродуктивного здоров'я населення. За його словами, в Луцькому клінічному пологовому будинку у 2014 році. прийнято 4876 пологів, народилось 4955 дітей.

Регулярно проводиться пропаганда здорового способу життя гігієнічного та статевого виховання населення, передусім підлітків в школах, середніх, вищих навчальних закладах міста, а також розповсюджуються інформаційні матеріали з питань збереження репродуктивного здоров'я, планування сім'ї, безпечного материнства, відповідального батьківства профілактики ВІЛ/СНІДу, захворювань, що передаються статевим шляхом абортів, наркоманії, тютюнопаління, туберкульозу.

У засобах масової інформації постійно висвітлюється питання збереження репродуктивного здоров'я та планування сім'ї.

Федір Кошель зазначив, що нині актуальним питанням є придбання сучасного діагностичного обладнання. Він зауважив, що рання діагностика є важливим моментом у лікуванні.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Рятувальники навчають ...

КОМЕНТАРІ