У Львові в неділю помоляться проти антисемітизму і нацизму

У Львові в неділю помоляться проти антисемітизму і нацизму

19.03.15 08:23 0 594
21-22 березня відбудуться Світові дні молитви проти антисемітизму і нацизму. Римо-католицька парафія св. Йоана Павла у Львові долучається до екуменічної всесвітньої молитви у неділю, 22 березня, о 12.00 в каплиці Філософсько-богословського факультету Українського католицького університету. Фото: Роман Балук/ZIK

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Під час богослужіння будуть виконані традиційні співи єврейською мовою в сучасному аранжуванні. Співи проводитимуть Наталія Вакшинська та Євген Тепер.

«Наміром Днів молитви є висвітлення цінностей коренів християнської культури, якими є Тора і єврейська духовно-моральна спадщина. Яскравими є слова апостола Павла: «Ізраїльтяни, їм належить усиновлення, і спадщина, і завіти, і законодавство, і богослужба, й обітниці; їхні отці, з них і Христос тілом, який над усім – Бог благословенний на віки» (Рим 9,4-5). Віра в Ісуса Христа запрошує нас до пізнання усіх Його коренів. Св. Йоан Павло сказав: «Хто зустрічається з Ісусом Христом, зустрічається з юдаїзмом і його спадщиною»; а під час візиту до синагоги в Римі жартував: «Синагога є ледве 2,5 км від Базиліки, а Петру ця дорога зайняла майже дві тисячі років».

Внаслідок відкинення християнства і його культури, постала ворожнеча, проявом якої був жах нацизму і антисемітизму. Це призвело до мільйонів невинних жертв. І в наш тяжкий час бачимо, до чого веде агресія і ворожнеча», – розповів настоятель римо-католицької парафії св. Йоана Павла о. Григорій Драус.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниччина займає перше ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ