Цьогоріч кожен номер журналу «Дзвін» відкриватимуть знакові імена в літературі

Цьогоріч кожен номер журналу «Дзвін» відкриватимуть знакові імена в літературі

19.03.15 11:28 0 578
Цього року «Дзвін» святкує 75-річчя. Саме тому впродовж року кожен новий номер журналу відкриватиме знакове ім'я в українській літературі.

Про це вчора, 18 березня, під час зустрічі з циклу «Творчі родини Львова: письменники, перекладачі» повідомив письменник, головний редактор часопису «Дзвін» Юрій Коваль.

Юрій Коваль продемонстрував присутнім останній оновлений номер «Дзвону»: «Це перший номер за цей рік. Це обкладинка європейського журналу. Середина ще не зовсім європейська, але ми шукаємо іншого видавця».

Він розповів, що цьогоріч «Дзвін» буде нетрадиційним: «Кожний номер відкриватиметься знаковим ім’ям, яке є в нашій літературі. Другий номер відкриває Валерій Шевчук. Усі знають, що він великий майстер прози, але мало кому відомо, що він ще й талановитий поет. Його творам буде присвячено 10 перших сторінок журналу».

Юрій Коваль розповів, що на перших сторінках журналу з’являться і твори Василь Голобородька, Павла Мовчана, Івана Драча, Бориса Олійника, Володимира Базилевського.

«Львівська інтелігенція повинна розуміти, якщо вона не підтримає цей журнал, то він загине, як загинула «Вітчизна», «Сучасність» в Києві, як загинула «Україна», «Перець», «Ранок». Журнал «Дзвін» – це протести українського духу від першої сторінки до останньої. Тут немає нічого зайвого: немає неякісного українського автора, неякісного твору», – заявив Юрій Коваль.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Волині впіймали крадіїв ...

КОМЕНТАРІ