Пільговими кредитами на встановлення твердопаливних котлів на суму 836,7 тис. грн. скористались 62 домогосподарства Вінниччини

Пільговими кредитами на встановлення твердопаливних котлів на суму 836,7 тис. грн. скористались 62 домогосподарства Вінниччини

19.03.15 15:27 0 605
Кредити в "Ощадбанку" на утеплення власних будинків на загальну суму 180,8 тис. грн. отримали ще 13 домогосподарств.

Про це повідомив під час прес-конференції в облдержадміністрації заступник голови ОДА Василь Броварник.

За його словами, на реалізацію програм пільгового кредитування населення з енергозбереження у 2015 році передбачається спрямувати 343,5 млн. грн. державних інвестицій.

Цьогоріч Державним Агентством з енергоефективності та енергозбереження України заплановано розширення переліку заходів, на які надаватиметься державна підтримка населенню.

Так, ініціюється впровадження механізму відшкодування населенню частини тіла кредиту до 30% на встановлення склопакетів, придбання енергозберігаючих матеріалів, встановлення приладів обліку тощо, а також відшкодування 40% суми кредитів на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів для ОСББ.

У 2015 році триватиме державна підтримки населення при переході на альтернативне опалення, яка передбачає відшкодування 20% тіла кредиту, отриманого населенням в "Ощадбанку" на придбання твердопаливних та електричних котлів.

По Вінницької області механізмом пільгового кредитування на встановлення твердопаливних котлів скористалися 62 домогосподарства на суму 836,7 тис. грн. Найактивнішими виявилися мешканці Іллінецького району – 10 кредитів, Мурованокуриловецького району та м. Вінниці – по 7 кредитів.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ