Святослав Кравчук: "Комунальне підприємство “Ласка” одне з кращих завдяки роботі керівника"

Святослав Кравчук: "Комунальне підприємство “Ласка” одне з кращих завдяки роботі керівника"

19.03.15 09:28 0 625
Про роботу комунального підприємства “Ласка” на засіданні виконавчого комітету міської ради доповідала директор Богдана Новарчук.

Вона акцентувала на тому, що зменшилася кількість скарг лучан на укуси собаками.

За словами доповідачки, на сесії міської ради були внесені зміни щодо “Правил утримання тварин у місті Луцьку”. Зокрема, вони стосувалися реєстрації домашніх тварин та майданчиків для вигулу домашніх утриманців. Тепер у місті нараховується близько 10 тисяч домашніх собак, проте лише 600 із них зареєстровано, ще дві тисячі собак вважаються безпритульними.

Вона повідомила, що завершено розробку проектно-кошторисної документації на будівництво притулку. Триває робота над отриманням коштів із Державного бюджету та Обласного фонду екології для будівництво притулку у м. Луцьку.

Було підписано угоду про співпрацю між міською радою та англійською організацією «Нейчервоч». Закордонна організація допомагатиме необхідним обладнанням для КП «Ласка» та рекомендаціями щодо покращення роботи. Завдяки спільній співпраці був виграний грант для купівлі авто для підприємства.

Протягом цього року збудовано вольєри, реконструйовано операційну, приміщення для відвідувачів, післяопераційні приміщення. Придбано морозильні камери для зберігання харчів, обладнання для відлову, медикаменти, проведено озеленення території.

Загальна кількість тварин, які були прилаштовані у сім'ї цього року - 1027.

У минулому році випущено назад під опіку волонтерів-доглядачів, згідно з Програмою «Охорона тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин», - 115.

Серед першочергових питань, що потребують вирішення, Богдана Новарчук назвала встановлення огорожі навколо притулку.

Міський голова Микола Романюк повідомив, що на сесії міської буде розглянуто питання про перерозподіл коштів, будуть передбачені витрати на огорожу та освітлення притулку для тварин.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук акцентував на важливості для міста підприємства “Ласка”. “Воно одне з кращих комунальних підприємств, саме завдяки роботі керівника” - сказав він. Святослав Кравчук запропонував зобов'язати ветеринарні установи реєструвати усі тварини, яким надано медичну допомогу.

Микола Романюк підтримав цю ініціативу і вважає за доцільне на наступному засіданні виконавчого комітету міської заслухати працівників ветеринарної служби щодо механізмів реєстрації тварин.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ