Луцьк: медичні заклади міста активно впроваджують нові технології

Луцьк: медичні заклади міста активно впроваджують нові технології

19.03.15 15:10 0 713
До членів виконавчого комітету міської ради звернулися представники групи швидкого реагування ГО “Самооборона Волині” з проханням вжити заходів до порушників режиму тиші 14 березня біля нічного клубу “Опера”. Саме тоді, коли тіла двох загиблих в АТО заносили до Свято-Троїцького собору, попри оголошення у місті дня жалоби, біля названого розважального закладу протягом десяти хвилин відбувалися святкові феєрверки. Самооборонівці попросили начальника Луцького МВ УМВС України у Волинській області Ігоря Муковоза провести прозоре розслідування цього правопорушення.

Міський голова Микола Романюк назвав це ганебним вчинком та доручив Ігорю Муковозу взяти розслідування питання під особистий контроль. Також дав протокольне доручення вивчити роботу цього закладу у нічний час.

Начальник управління охорони здоров'я Федір Кошель доповідав на виконкомі міської ради про хід виконання міської Програми поліпшення репродуктивного здоров'я населення.

Він повідомив, що у Луцькому клінічному пологовому будинку у 2014 році прийнято 4876 пологів, народилось 4955 дітей.

У кожному акушерському відділенні наявні медикаменти для надання невідкладної допомоги при кровотечах.

У відділенні перенатальної діагностики та жіночій консультації впроваджено і ведеться реєстр спадкової патології.

Проводиться безперервне навчання з питань перинатальних технологій, антенатального догляду, інфекційного контролю, первинної реанімації новонароджених, доказової медицини та планування сім'ї.

Впроваджено добровільне медичне консультування дошлюбних пар.

За рахунок бюджетних коштів було забезпечено належною акушерсько-гінекологічною допомогою жінок учасників АТО.

Регулярно проводиться пропаганда здорового способу життя гігієнічного та статевого виховання населення, передусім підлітків в школах середніх, вищих навчальних закладах міста, а також розповсюджуються інформаційні матеріали з питань збереження репродуктивного здоров'я планування сім'ї, безпечного материнства, відповідального батьківства профілактики ВІЛ/СНІДу, захворювань, що передаються статевим шляхом абортів, наркоманії, тютюнопаління, туберкульозу.

У засобах масової інформації постійно висвітлюється питання збереження репродуктивного здоров'я та планування сім'ї.

Молодим парам, які вирішили одружитися, при потребі надається медико-генетична, психологічна, консультативна допомога з питання сімейного життя і збереження репродуктивного здоров'я. Розроблена пам'ятка про важливість дошлюбного консультування для майбутніх подружніх пар, яка видається парі при поданні заяви.

Виготовленні листівки: «Інформація для вагітної та її родини» «Харчування вагітних», «Майбутній мамі».

Заходи, передбачені Програмою на 2014 рік, виконувались за рахунок коштів передбачених у загальних кошторисах закладів.

За словами доповідача, на жаль, через недостатні бюджетні асигнування, не були виділені кошти на забезпечення міських лікпрофзакладів сучасною медичною апаратурою та обладнанням, як це передбачалось Програмою.

Вагоме доповнення до бюджетних коштів для виконання заходів Програми дали фінансові та матеріальні внески благодійників (634 тис. грн).

За їх рахунок були придбані медична апаратура (фетальний монітор, 2 ларингоскопи, дефібрилятор, монітор пацієнта, глюкометри, дистилятор), майно (холодильники, медичні меблі, кондиціонери), лікарські засоби та витратні матеріали для діагностики та лікування пацієнток.

За рахунок благодійного фонду «Новий Луцьк» заклад був забезпечений дороговартісним препаратом «Куросорф» для лікування недоношених дітей.

Суттєву допомогу для виконання завдань Програми отримав клінічний пологовий будинок у рамках Української-Швейцарської програми «Здоров'я матері та дитини» та програми «Разом до здорового майбутнього», яка фінансується Агенством США з міжнародного розвитку.

Протягом дії Програми зусиллями медичних працівників вдалося досягнути основних очікуваних результатів, а саме — стабілізувати малюкову смертність, не допустити випадків материнської смертності, збільшити кількість дітей, які перебувають на грудному вигодовуванні до 6 місяців до 66.4 відсотків та спільне перебування дітей до 93.9 відсотків, зменшити захворюваність на анемії серед вагітних, гемолітичну хворобу у новонароджених, інфекцій, що передаються статевим шляхом, підліткову вагітність, забезпечити перед пологовим спостереженням 98 відсотків вагітних, підвищити рівень використання сучасних засобів запобігання непланової вагітності та інше.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що в цілому було зроблено багато, у міській медицині впроваджуються нові технології, діти, які народжуються у Луцьку, менше хворіють. Він подякував присутнім на виконкомі керівникам медичних закладів міста за роботу і висловив сподівання, що лучани будуть задоволені наданням медичних послуг.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 25 дітей Дебальцевого ...
Наступна новина: Закарпатські свободівці ...

КОМЕНТАРІ