Волинська область: піротехніки вдосконалювали професійну майстерність

Волинська область: піротехніки вдосконалювали професійну майстерність

19.03.15 10:52 0 609
Волинська земля і досі всіяна боєприпасами та їх уламками часів І та ІІ Світових воєн. Від уміння правильно та професійно проводити розмінування місцевості залежить життя піротехніків Служби Порятунку «101», а також і наших краян. Тому визначення ступеня готовності особового складу до виконання завдань за призначенням, вдосконалення навичок поводження з вибуховими речовинами та засобами підриву є важливим алгоритмом злагодженості виконання завдань, пов’язаних зі знешкодженням та знищенням вибухонебезпечних предметів.

18 березня фахівці групи піротехнічних робіт аварійно рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС України у Волинській області провели спеціальні навчальні збори.

Спочатку піротехніки повторили та поглибили теоретичні знання, закріпили питання дотримання заходів безпеки під час виконання завдань, наданні першої медичної допомоги при пораненнях та кровотечах. Потім відпрацювали вогневий та електричний способи підриву, організацію суцільного розмінування.

Такі навчальні збори проводяться щорічно навесні, у період активізації польових робіт, оскільки в цей період значно зростає кількість виявлених населенням небезпечних знахідок. Лише за 2014 рік волинськими піротехніками знищено 7217 одиниць вибухонебезпечних предметів.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Ужгородській ЗОШ №7 ...

КОМЕНТАРІ