Волинська область: рятувальники закликають не спалювати суху траву!

Волинська область: рятувальники закликають не спалювати суху траву!

19.03.15 12:15 0 620
Волинські рятувальники здійснюють комплекс організаційних та практичних заходів направлених на забезпечення пожежної безпеки в регіоні. Так одним із пріоритетних завдань на сьогоднішній день є запобігання виникненню пожеж в природних екосистемах. Організовано проведення спільних із екологами та правоохоронцями заходів щодо попередження пожеж у лісах, на торф’яниках та сільгоспугіддях. Ці питання перебувають на постійному контролі керівництва Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області. Проте незважаючи на всі зусилля рятувальників, громадяни продовжують нехтувати правилами пожежної безпеки, спалюють сміття, навмисно підпалюють суху траву, спричиняючи своїми діями займання сільськогосподарських угідь, торфовищ, лісів, загорання житлових будинків.

Так, 17 березня у селі Крупа Луцького району зареєстровано випадок загорання дерев’яної будівлі унаслідок спалювання посуші. Вогонь знищив дах, перекриття та пошкодив стіни будинку. На щастя, ніхто не постраждав. Особи, які за словами очевидців спалювали поблизу будинку на кладовищі суху траву, будуть встановлені правоохоронцями і притягнуті до адміністративної відповідальності.

Співробітники управління ДСНС України у Волинській області спільно з представниками екологічної інспекції та органів внутрішніх справ провели у Луцькому районі рейдові перевірки щодо недопущення пожеж, що виникають через спалювання громадянами сухої трави.

Рятувальники закликали мешканців району припинити спалювання сухої трави у власних господарствах та на відкритих територіях, суворо дотримуватись вимог природоохоронного законодавства та правил пожежної безпеки, бо протиправні дії завдають шкоди довкіллю, загрожують здоров’ю людей.

Цього ж дня у селі Лишнівка Маневицького району внаслідок необережного поводження з вогнем невстановлених осіб виникло загорання торфу, а у селі Бахів Ковельського району спалахнула суха трава на площі 1,5 гектара. Рятувальники на місцях оперативно ліквідували ці дві пожежі.

Управління ДСНС у Волинській області закликає громадян припинити спалювання сухої трави у господарствах та на відкритих територіях. Варто пам’ятати, що такі злочинні дії не тільки завдають шкоди довкіллю, але й наражають на небезпеку людське життя та здоров’я!

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині пройде ...

КОМЕНТАРІ