З ініціативи іршавських свободівців в с. Горбок встановлено меморіальну "січовикам" Карпатської України

З ініціативи іршавських свободівців в с. Горбок встановлено меморіальну "січовикам" Карпатської України

19.03.15 20:55 0 626
16 березня 2015 року в с. Горбок Іршавського району націоналісті ВО "Свобода" ініціювали встановлення меморіальної дошки, присвяченої "січовикам"-односельцям, котрі в 1939 році відстоювали свободу Карпатської України.

У березні 1939 року на території Закарпаття постала держава Карпатська Україна, проголошення незалежності якої – це один із кроків на шляху до становлення державності України. Націоналісті вже неодноразово вшановують пам'ять "січовиків", які поклали своє життя за незалежність Карпатської України.

Окрім свободівці у вшануванні взяли участь дочка відомого в селі "січовика" Павла Варги, бійця 128-ї воєнної бригади, представника "Народного руху", а також виступили учні Горбківської ЗОШ.

"Якщо й Карпатська Україна потерпіла поразку, то перший бій, який відбувся в селі Горбок, був виграний. І ця мадярсько-хортинська навала отримала гідну відсіч. Тому, наслідуючи подвиг "січовиків", ми як націоналісті теж готові вступити в бій з теперішньою московською навалою", – наголосив керівник Іршавської районної організації ВО "Свобода" Михайло Мочан.

"Відкриття меморіальної дошки січовикам організувала ВО "Свобода". Влада як завжди нам не допомагала, але ми вже до цього звикли. Збирали кошти всім селом, але головну участь взяли на себе свободівці", – підкреслив у своїй промові представник "Народного руху" Ярослав Гудь.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Работа в Польше

КОМЕНТАРІ