Націоналісті Рахова відзначили річницю Карпатської України

Націоналісті Рахова відзначили річницю Карпатської України

19.03.15 08:01 0 623
15 березня 2015 року в рамках відзначення 76-ї річниці проголошення Карпатської України Рахівська районна організація ВО "Свобода" провела молебень за полеглими воїнами в урочищі Кузій села Луг, де було розстріляно 51 карпатського січовика.

На захід були запрошені сільські голови смт. Великий Бичків та с. Луг, а також колектив Великобичківського лісгоспу, учні Великобичківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2.

Після молебню голова Рахівської районної організації "ВО Свобода" Микола Косівський наголосив на важливості віднайдення всіх історичних місць на Рахівщині, де відбувалися події, що мали важливе значення в історії Карпатської України.

"Приведення цих місць у порядок та встановлення пам'ятних знаків є нашим обов'язком перед тими, хто віддав життя за наше майбутнє. Це допоможе нам дізнатися правдиву історію нашого краю, бо хто не знає свого минулого – той не може будувати майбутнє", – заявив керівник Рахівської "Свободи".

Свободівка Наталія Козурак наголосила на важливості виховання молодого покоління в патріотичному дусі та залучення його до вивчення історії нашого краю, на проведенні відкритих уроків, шкільних конференцій із залученням очевидців подій та істориків, а також показі документальних фільмів, презентацій книг, присвячених подіям періоду Карпатської України. "Молодь має бути історично обізнаною, свідомою, аби знати, як її будувати. Бо якщо ми не будемо знати своєї історії, то за нас "доброзичливці" її охоче перепишуть", – зазначила націоналістка.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Луцьк: «Місто живе,місто ...

КОМЕНТАРІ