Засновано новий вишкільний табір на честь Карпатської України

Засновано новий вишкільний табір на честь Карпатської України

19.03.15 11:36 0 703
15 березня 2014 року завершився всеукраїнський вишкільний табір, заснований до 76-ї річниці створення Карпатської України. Розміщений в історичному місці, поблизу села Стеблівка на Хустщині, табір став першим вишколом цього року.

До табору приїхали юнаки та дівчата з Харкова, Житомира, Львівщини та інших областей України. З 12 по 15 березня тут проводили різноманітні навчання та тренування. Інструктори, що приїхали зі Сходу, навчали таборовиків стрільби та основ тактики при обороні та наступі. Важливим пунктом програми були лекції фронтового медика та практичні заняття з військової медицини.

"Той, хто не знає основ медичної допомоги, не зможе врятувати свого товариша. Щоби всі знали, що робити в екстрених ситуаціях, військове керівництво повинне приділяти увагу навчанню з медицини", – коментує бойовий лікар із позивним "Йорк".

Спеціяльний інструктор із батальйону "Січ" побратим "Вовк" провів низку лекцій та тренувань із тактики ведення бою в різних умовах. "Молоді "сокільці", як губка, вбирали цю науку. Усі ми розуміємо, що війна не може оминути націоналіста. А якщо хочеш миру, то готуйся до війни. Ми повинні стати сильними, щоб не допустити більше війни на своїй землі", – розповів учасник навчань із Великого Березного Олександр Заяць.

"Особливістю наших таборів є життя в них по правилам Української Повстанської Армії, розвиток у молоді національного духу. Ми максимально наповнюємо час лекціями та тренуваннями. Хотілося, щоби щораз більше молоді долучалося до таких заходів, адже вони загартовують тіло й підтримують у ньому здоровий дух", – коментує голова закарпатського осередку ВМГО "Сокіл" Томаш Лелекач.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ