В Закарпатській області рятувальники провели навчання з працівниками закладів культури щодо основ цивільного захисту та пожежної безпеки

В Закарпатській області рятувальники провели навчання з працівниками закладів культури щодо основ цивільного захисту та пожежної безпеки

19.03.15 12:46 0 688
Рятувальники продовжують комплекс заходів щодо всебічного навчання населення області діям у надзвичайних ситуаціях. Так, учора, 17 березня, працівники Рахівського районного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області в приміщенні районного будинку культури провели своєрідний лікбез для керівників закладів культури клубного типу, яких у районі налічується понад 30.

Так, начальник Рахівського райвідділу У ДСНС України у Закарпатській області підполковник служби цивільного захисту Олександр Тушер поінформував присутніх про випадки можливих надзвичайних ситуацій та про дії населення у разі їх виникнення. Окремо рятувальник розповів про оголошений на Закарпатті режим підвищеної готовності та роз’яснив основні заходи безпеки, порядок дій на випадок терористичної загрози та як діяти за сигналом оповіщення «Увага всім!». Особлива увага приділялася питанням щодо поводження з вибухонебезпечними й підозрілими предметами.

Виступаючий окремо акцентував увагу на укритті населення керівниками будинків культур у захисних спорудах. Також було обговорено питання щодо застосування підвальних приміщень під найпростіші укриття та обов’язкове приведення їх у належний стан. Приклад уже показала сільська громада Білої Церки, де захаращений підвал місцевого клубу спільними зусиллями перетворили на захисну споруду.

«Звісно, працювати там є ще над чим, але дане укриття вже можна, за потреби, використовувати за призначенням», - наголосив Олександр Тушер.

Окремо зупинився рятувальник і на пожежній безпеці Рахівщини. Так, з початку року в районі вже зафіксовано 26 пожеж, це на 7 випадків більше ніж за аналогічний період минулого року. Також одна з пожеж мала фатальні наслідки. Особливо наголошувалося на проблемі спалювання сухої рослинності та чагарників.

«У гірську місцевість не встигло ще прийти тепло, як в екосистемах району вже виникло 4 загорання. І основна причина цьому – людський фактор: селяни, прагнучи за допомогою неконтрольованого спалювання позбутися минулорічного мотлоху, забувають про можливі непередбачувані наслідки – знищені житлові будинки чи лісові масиви», - зауважив рятувальник.

Така увага рятувальників до навчання населення спрямована в першу чергу на те, аби застерегти краян від можливого виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, соціального й природного характеру. Адже, чим більше людей будуть обізнаними у сфері цивільного захисту, тим більш скоординованими будуть їх дії у випадку виникнення можливих надзвичайних ситуацій. А отриманні знання працівники клубних установ зможуть використовувати при проведенні профілактичних заходів у сільських громадах.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ