Йосиф Ситник: "Депутати проігнорували питання створення тимчасової контрольної комісії для перевірки стану вирубки лісів"

Йосиф Ситник: "Депутати проігнорували питання створення тимчасової контрольної комісії для перевірки стану вирубки лісів"

19.03.15 17:26 0 653
Депутати Львівської обласної ради від "Народного Фронту", "УДАРу", а також промисловці і підприємці, екс-"регіонали" та "нашоукраїнці" відмовилися внесті в порядок денний питання "Про створення тимчасової контрольної комісії для перевірки стану вирубки лісів у Львівській області та дотримання законності у сфері лісопереробки суб'єктами господарювання всіх форм власності за період 2011-2015 рр.". Про це 17 березня 2015 року під час сесії обласної ради повідомив керівник фракції ВО "Свобода" у Львівській облраді Йосиф Ситник.

Подаємо повний текст заяви фракції ВО "Свобода" щодо створення тимчасової контрольної комісії для перевірки стану вирубки лісів у Львівській області:

"До депутатів Львівської обласної ради часто звертаються мешканці Львівщини, представники громадськості щодо порушень та зловживань в лісовому господарстві Львівщини.

Зокрема, до нас надійшло звернення з цього приводу від громадської організації "Люстрація та чесність", в якій активісти просять депутатів втрутитися в цю ситуацію.

За даними Управління боротьби з економічною злочинністю ГУМВС у Львівській області, лише за минулий рік виявлено 94 кримінальних правопорушення у царині лісового господарства, притягнуто до кримінальної відповідальності 73 особи, з яких 14 посадовців лісогосподарських підприємств.

Зокрема, всі знають про резонансну кримінальну справу щодо посадовців Яворівського лісництва за звинуваченням у хабарництві. На контролі в прокуратурі Львівської області перебуває гучна справа за фактом незаконної вирубки лісу, до якої причетні посадові особи Старосамбірського ЛГДП. Міліція розслідує низку фактів незаконних вирубок та розкрадання лісопродукції в Кам'янка-Бузькому та Буському районах – деякі справи вже в суді.

Є ціла низка скарг громадян щодо зловживань посадовців Славського лісового господарства.

Правоохоронні органи скерували понад 10 подань на призупинення діяльності лісопильних об'єктів, причому це лише незначна частка – насправді зупиняти необхідно в десятки разів більше нелегальних лісопилок.

Багато запитань є до використання коштів на створення лісових доріг, прикордонних лісосмуг тощо.

Водночас обурює, що керівництво "Галсільліс" в цей важкий воєнний час, в період кризи, коли бюджетні кошти врізаються із найважливіших статей, "виписують" собі зарплату 13-15 тисяч гривень. І це при тому, що рядові працівники отримують копійчану платню. Може, варто не тільки зарплату з премією брати, а й показувати ефективність господарської діяльності комунальних підприємств. А то виходить так, що окремі керівники собі нараховують заробітну плату в місяць більшу, ніж керовані ними підприємства отримують в рік чистого прибутку.

Проблемою лісів дуже часто спекулюють у політичній боротьбі. Це те, що болить людям, в яких на очах крадуть народне добро. Тому, ми хочемо знати реальну ситуацію, що відбувається з лісом та деревообробкою на Львівщині. Хто і куди вивозить крадений ліс, хто до цього причетний та досі не покараний.

Ми пропонуємо створити тимчасову контрольну комісію Львівської обласної ради, до якої б увійшли представники всіх фракцій та профільних комісій, а також, за потреби, були залучені незалежні фахівці-лісівники, екологи, журналісті, громадськість".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ