На Львівщині тривають показові Дні цивільного захисту

На Львівщині тривають показові Дні цивільного захисту

19.03.15 14:48 0 732
17 березня фахівці Головного управління ДСНС України у Львівській області взяли участь у показовому Дні цивільного захисту, що проходив на базі СЗШ № 36 м. Львова, в рамках проведення на Львівщині Тижнів безпеки життєдіяльності.

Організували захід представники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Львівської області спільно із керівництвом школи. До участі долучилися керівники освітніх закладів Франківського району м. Львова, відділу з питань надзвичайних ситуацій Львівської міської ради, районного відділу освіти та громадського об’єднання «Самопоміч».

Згідно з планом проведення День цивільного захисту розпочався із тематичної лінійки та навчально-методичного семінару. Освітянам розповіли про важливі аспекти цивільного захисту у навчальних закладах та практичного впровадження цих вимог.

Під час показових уроків школярі вивчали такі важливі теми, як небезпека тероризму, орієнтування на місцевості і ходіння по азимуту, поняття термінального стану та надання першої допомоги, використання засобів індивідуального захисту та найпростіших засобів захисту органів дихання. Малюки навчалися самостійно виготовляти ватно-марлеві пов’язки.

Цього дня також стартувала інформаційна кампанія «Безпечне місто», розроблена львівськими рятувальниками то ГО «Самопоміч». Мета кампанії – навчити найменших школярів правилам безпечної поведінки в умовах пожежі. Так, третьокласники продемонстрували свою ерудицію, відповідаючи на логічні запитання, вправлялися у правильному алгоритмі дій у випадку пожежі. Разом із рятувальниками та волонтерами малюки переглянули навчальний мультфільм, після чого позмагалися у тематичних вікторинах та іграх. Аби правила безпеки завжди були під рукою, школярики отримали пам’ятні листівки із порадами від Лева-пожежного як діяти у випадку виникнення пожежі.

Своє бачення надзвичайних події та роботи рятувальників, взаємодії людини та навколишнього середовища, школярі відобразили у творчих роботах. Виставку цих робіт могли оглянути всі охочі.

Одним з елементів навчань є комбінована естафета. Під час змагань дітлахи вправляються у спритності, фізичній витривалості, яка поєднується із знаннями з основ цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Згідно з планом проведення заходу, керівників навчальних закладів ознайомили із майном цивільного захисту, спеціальним одягом та обладнанням для дій у надзвичайних ситуаціях.

Найцікавішим етапом Дня цивільного захисту вже традиційно є загальношкільна евакуація. Після сигналу тривоги, школярі та весь педагогічний склад вийшли у двір школи, де на них чекав пожежний автомобіль.

Рятувальники продемонстрували усім присутнім можливості пожежно-рятувальної техніки та захисного обладнання. Маленькі школярики допомагали вогнеборцям ліквідовувати займання у подвір’ї навчального закладу.

По завершенню евакуації та огляду пожежно-рятувальної техніки учасники семінару повернулися до школи аби оглянути первинно-евакуаційний пункт. Такий пункт у Львові відкрили у навчальному закладі вперше. Призначений він для прийому еваконаселення і своєчасної відправки його до місць розселення, з метою підвищення рівня забезпечення цивільного захисту населення та території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Дні цивільного захисту триватимуть у місті й надалі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Надію Савченко та Олега ...

КОМЕНТАРІ