Чернігів: Громадські слухання про майбутнє Алеї Героїв

Чернігів: Громадські слухання про майбутнє Алеї Героїв

19.03.15 08:04 0 664
У Чернігові пройдуть громадські слухання щодо подальшого місцезнаходження пам'ятників радянським діячам, що встановлені на Алеї Героїв у центі міста. Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександр Соколов.

Згідно з документом, громадські слухання заплановано провести 3 квітня у міському Палаці культури імені Радченка. Розпорядженням також затверджено дорадчий комітет із проведення громадських слухань та план заходу. Передбачається створити експертні групи з питань історичної оцінки діяльності діячів, чиї погруддя встановлені на алеї; з питань естетичного, культурного та архітектурного значення пам'ятників; з питань суспільно-політичної оцінки діяльності особистостей для міста Чернігова та України.

Очікується, що учасниками слухань стануть 500-700 чернігівців.

Дискусія щодо подальшого пам'ятників у центрі Чернігова активізувалася перед Днем пам'яті Героїв Крут. Місцеві історики під час "круглого столу" пропонували вирішити це питання зважено, а також провести інформаційну компанію щодо правдивих біографій діячів, адже життя і діяльність переважної більшості з них об'єктивно не вивчалися.

Чернігівські ветерани виступили категорично проти знесення пам'ятників на Алеї Героїв, натомість ряд молодіжних громадських організацій вимагали негайного демонтажу погрудь. 9 лютого було демонтовано та передано до історичного музею погруддя Миколи Подвойського та Володимира Антонова-Овсієнка.

Міський голова запропонував вирішити подальшу долю пам'ятників через проведення у місті громадських слухань.

Довідка: Погруддя радянським діячам (Юрію Коцюбинському, Миколі Подвойському, Володимиру Антонову-Овсієнку, Миколі Щорсу, Віталію Примакову, Миколі Кропивянському, Михайлу Кирпоносу та Василю Сеньку) встановлювалися на Алеї Героїв упродовж 1970 – 1989 років. Окремі з них – за рішенням Ради Міністрів УРСР. Погруддя виготовлені з бронзи, постаменти – з граніту.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: працівники ДСНС провели ...
Наступна новина: В Рівному вічна пам’ять…

КОМЕНТАРІ