Звернення рятувальників до мешканців і гостей Чернігівщини

Звернення рятувальників до мешканців і гостей Чернігівщини

19.03.15 19:06 0 599
З настанням тепла пожежі стали справжнім лихом, адже на весняному сонці торішні залишки рослинності швидко висохли і легко спалахують від кинутого непогашеного сірника або недопалка. Крім того, ігноруючи вимоги безпеки, люди почали масово спалювати на присадибних ділянках, полях і луках суху траву, стерню, листя або сміття. Як результат, на Чернігівщині щодня виникає 30-40 пожеж. Поривами вітру вогонь швидко розповсюджується на значні відстані і охоплює житлові будинки, господарчі споруди та гектари відкритої території.

Окрім того, з потеплінням діти почали проводити більше часу на вулиці без належного нагляду дорослих і часто вигадують небезпечні ігри з вогнем.

Лише завдяки реагуванню підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій вдається стримати страшну хвилю вогню та зменшити негативні наслідки від пожеж.

У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до населення з проханням бути вкрай уважними та обережними у поводженні з вогнем. Не розводьте багаття, не кидайте непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, в лісопаркових зонах, на полях, луках та узбіччях доріг.

Якщо Ви отримали від уповноважених служб дозвіл на спалювання рослинності чи сміття, то перш, ніж розпалити багаття, розчистіть навколо нього суху траву в радіусі 1 м. Не розводьте вогнища у вітряну погоду та ближче 15 м від будівель. Постійно контролюйте процес горіння, адже поривами вітру або по сухій траві полум’я може вмить перекинутися на житлові чи господарчі будівлі, автомобілі, дерева тощо. Слідкуйте за розвагами дітей, роз’яснюйте їм про небезпеку пожеж, ховайте від них сірники та запальнички.

Пам'ятайте! При згорянні рослинних залишків у повітря виділяються окиси азоту, чадний газ, важкі метали, низка канцерогенних сполук, а також бензопрен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря потрапляють діоксини – одні з найотрутніших речовин. З рослинністю, як правило, горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери. Особливо страждають від всього цього діти та ті люди, які мають хворобу легенів чи серця. Тож перед тим, як розпалити багаття, спочатку подумайте про наслідки.

Ігор Федоренко,

начальник Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі невстановлену ...

КОМЕНТАРІ