У Рівненській області звернення до населення щодо правил безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів

У Рівненській області звернення до населення щодо правил безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів

19.03.15 15:57 0 641
З приходом справжньої весни на території Рівненщини значно активізувалися земельні та будівельні роботи. В результаті цього різко почастішали випадки виявлення громадянами вибухонебезпечних предметів ще часів Першої та Другої світових війн. Лише з початку поточного року піротехніками Головного управління ДСНС у Рівненській області вилучено та успішно знешкоджено понад 20 боєприпасів різного калібру часів війни.

Зокрема, 17 березня неподалік села Круки Радивилівського району, під час проведення земляних робіт місцевий житель виявив один артилерійський снаряд калібром 125 мм часів Другої Світової війни. Місце знахідки взято під охорону працівниками Радивилівського РВ УМВС України в Рівненській області. Подано заявку на знешкодження до ГУ ДСНС України у Рівненській області.

В усіх випадках місцеве населення при виявлені вибухонебезпечних предметів виконало всі необхідні правила, завдяки чому вдалося запобігти трагедіям. Однак далеко не всі громадяни знають правила поводження з небезпечними знахідками. Особливо це стосується дітей.

Зважаючи на вище вказане, Головне управління ДСНС у Рівненській області звертається до всіх громадян, і насамперед до дітей. Цінуйте своє життя. При виявлені підозрілих предметів у жодному разі не чіпайте їх, а тим паче ні в якому разі не намагайтеся їх переміщувати в інше місце. Необхідно відразу повідомити про знахідку місцеві органи влади, правоохоронців та найближчий підрозділ Держслужби з НС за телефоном «101». До прибуття фахівців позначте місце знаходження підозрілих предметів та, по можливості, забезпечте їх охорону.

Дотримання вище вказаних правил збереже не тільки ваше життя, а й життя багатьох інших людей.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Експертна рада ...
Наступна новина: На Вінничині міліція ...

КОМЕНТАРІ