У Рівненській області за втручання органів прокуратури державі повернуто магістральні нафтопродуктопроводи

У Рівненській області за втручання органів прокуратури державі повернуто магістральні нафтопродуктопроводи

19.03.15 18:38 0 596
За ініціативою Генеральної прокуратури України 1433 км нафтопродуктопроводу Самара-Західний напрямок та Грозний-Армавір-Трудова, що проходить по території України, витребувано в державну власність з незаконного володіння дочірнього підприємства «Прикарпатзахідтранс» Південно-Західного відкритого акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів Російської акціонерної компанії «Транснафтопродукт».

Зазначений магістральний нафтопродуктопровід, побудований за часів СРСР як стратегічний об'єкт, з 24 серпня 1991 року став власністю України. Однак ним продовжило незаконно користуватися ДП «Прикарпатзахідтранс» для транспортування по території нашої держави російських світлих нафтопродуктів.

У зв'язку з цим Генеральна прокуратура України з метою захисту державних інтересів звернулася з позовом про визнання права власності на вказане майно за державою та витребування його з незаконного володіння комерційної структури.</>

Рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій позов прокурора було задоволено повністю.

Водночас ДП «Прикарпатзахідтранс» та ряд акціонерних компаній Російської Федерації, не полишаючи спроб залишити у своєму володінні нафтопродуктопровід, оскаржили судові рішення до Вищого господарського суду України.

Суд касаційної інстанції, розглянувши справу 17 березня 2015 року, погодився з доводами прокурора та залишив судові рішення без змін.

Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ

Генеральної прокуратури України

http://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=152595
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині міліція ...
Наступна новина: Вінницька область: ...

КОМЕНТАРІ