У Рівненській області повідомлено про підозру чиновнику,який одержав понад півмільйона гривень неправомірної вигоди

У Рівненській області повідомлено про підозру чиновнику,який одержав понад півмільйона гривень неправомірної вигоди

19.03.15 09:38 0 611
Виконувач обов'язків прокурора Рівненської області Олександр Таргоній 18 березня цього року повідомив про підозру голову однієї із сільських рад Рівненського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднаної із вимаганням, та вчиненої за попередньою змовою групою осіб).

У ході досудового розслідування встановлено, що сільський голова вимагав та одержав від громадянина 504 тис грн за позитивне вирішення питання щодо виділення останньому земельної ділянки площею 0,25 га біля водного об'єкта.

Наразі прокуратурою області підготовлено клопотання до суду щодо застосування стосовно підозрюваного запобіжного заходу.

Крім того, вирішується питання щодо оголошення підозри у вчиненні корупційного кримінального правопорушення землевпоряднику, який одержав від того ж громадянина 50 тис грн за сприяння у підготовці відповідних документів з оформлення права власності на згадану земельну ділянку.

Працівники прокуратури спільно із УБОЗ УМВС України в області викрили обох чиновників 17 березня цього року під час одержання ними неправомірної вигоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводять слідчі СУ УМВС України в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Святослав Кравчук: ...
Наступна новина: На Вінничині інспектори ДАІ ...

КОМЕНТАРІ