У Рівненській області працює і радіє кожному мирному дню

У Рівненській області працює і радіє кожному мирному дню

19.03.15 15:23 0 690
Сім'я з Макіївки переїхала до селища Рокитне. Тож у районному центрі зайнятості зробили все можливе, щоб допомогти переселенцям у працевлаштуванні

Тривалий час макіївська сім'я Лагодичів була у відчаї. Бо коли над головою літають міни, ти не думаєш, де ти будеш жити і чи є куди тобі їхати. Є лише одна мета — вивезти своїх дітей живими і здоровими на безпечну територію. Так щодня думали й Олексій та Наталія Лагодичі.

У листопаді минулого року, завдяки оперативним діям волонтерів, батьки і син-першокласник з шахтарської Макіївки приїхали до мальовничого поліського села Карпилівка. Працелюбні карпилівчани, чим могли, допомагали переселенцям, яких у селі чимало: безкоштовним житлом, продуктами харчування, одягом і медикаментами. Але якими б добрими не були селяни, які здебільшого працюють в особистому господарстві, вирощуючи худобу та працюючи на полях, але потрібно заробляти на життя. На жаль, роботи в селі для Олексія не було, тому сім'я вирішила переїхати до районного центру, у селище Рокитне. Тут вони зняли квартиру і звернулися до центру зайнятості за допомогою у пошуку роботи.

Начальник відділу сприяння працевлаштуванню Тетяна Кисорець під час співбесіди з Олексієм проаналізувала всі можливі варіанти та підтримала психологічно. Головне, що безробітний виявив наполегливе бажання працювати. Тож попри те, що за професією Олексій інженер-програміст і працював в рекламних агентствах Макіївки, він погодився працювати верстатником деревообробних верстатів у ТОВ «ВЕАР». Нині доброзичливий колектив підприємства всіляко допомагає чоловіку на новому місці роботи, адже чуйність і людяність – дуже важливі в чужому краї. А достойна заробітна плата – вихід із багатьох проблем родини.

– Коли закінчаться воєнні дії в Донецькій області, ми поїдемо додому. Зрозуміло, слухаємо новини і переживаємо за людей, які залишилися там вдома, – каже Олексій. – А тут ми зараз живемо і радіємо кожному мирному і теплому дню.

Хочеться вірити, що ця чудова родина, якій довелося покинути рідний край, повернеться додому, де запанує мир і спокій.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 25 квітня 2015 року ...
Наступна новина: Пільговими кредитами на ...

КОМЕНТАРІ