В Житомирській області за добу ліквідовано 4 займання сухої рослинності,що сталися під час проведення весняно-очисних робіт

В Житомирській області за добу ліквідовано 4 займання сухої рослинності,що сталися під час проведення весняно-очисних робіт

19.03.15 08:42 0 580
Упродовж доби на Житомирщині зафіксовано 4 випадки займання минулорічної сухої рослинності, що сталися під час проведення весняно-очисних робіт на присадибних ділянках мешканців області. Загалом вогнем пройдено понад 2 га території. Завдяки оперативному втручанню вогнеборців та пересічних громадян обійшлося без людських жертв та матеріальних збитків.

Так, 17 березня о 19:27 у селі Будо-Рижани Володарсько-Волинського району, на полі, виникло загоряння сухостою. Селяни повідомили рятувальників вже тоді, коли вогонь почав підходити до їхніх приватних домоволодінь та безгосподарських будинків і постала реальна загроза їх загоряння. Зусиллями надзвичайників вогняну стихію було вчасно приборкано та повністю ліквідовано о 19:50. Вогонь знищив 0,5 га сухої трави. Житлові будинки та господарчі будівлі залишилися неушкодженими.

Того ж дня рятувальники успішно ліквідували пожежі, спричинені неконтрольованим випалюванням минулорічного сухостою у селах Старий Бобрик Володарсько-Волинського району, Глибочиця Житомирського району та Забріддя Черняхівського району.

З початку року, бійцями ДСНС, вже ліквідовано 115 займань сухої трави та рослинних залишків. У зв’язку з цим, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області закликає громадян відмовитися від практики спалювання опалого листя‚ сухої трави та інших рослинних залишків. Адже це не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині родини героїв ...
Наступна новина: У Тернополі внаслідок ДТП ...

КОМЕНТАРІ