Прокуратура Вінниччини виявила факт грубого порушення норм закону суддею районного суду

Прокуратура Вінниччини виявила факт грубого порушення норм закону суддею районного суду

20.03.15 09:07 0 579
Прокуратурою області виявлено факт грубого порушення норм процесуального права суддею одного з районних судів Вінниччини - ним неправомірно винесено постанову про закриття адміністративної справи стосовно директора підприємства району з підстав відсутності у діях останнього події та складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. ст. 44, 49 Водного кодексу України. У справі позивачу з формальних причин поновлено процесуальні строки на звернення з позовною заявою до суду та суддею у мотивувальній частині постанови застосовано норми права, які не регулюють спірні відносини. Крім того, суд безпідставно дійшов висновку про відсутність події і складу адміністративного правопорушення, мотивуючи це лише внутрішньогосподарськими документами та свідченнями працівників підприємства, керівником якого є позивач.

Таким неправосудним рішенням суд позбавив органи прокуратури можливості стягнути з підприємства в порядку господарського судочинства понад 130 тис грн збитків, завданих ним державі водозабором води з артезіанської свердловини за відсутності дозволу на спецводокористування.

Реагуючи на такі грубі порушення норм закону, прокуратурою області до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України направлено заяву про притягнення до дисциплінарної відповідальності вищезазначеного судді.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ