На Вінниччині відкрили меморіальну дошку на честь героя,полеглого в зоні АТО,Олександра Каплінського (+фото)

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку на честь героя,полеглого в зоні АТО,Олександра Каплінського (+фото)

20.03.15 11:50 0 629
Пам'ять воїна-патріота, який загинув у зоні АТО, захищаючи територіальну цілісність України – Олександра Каплінського увіковічнили у Вінниці. 19 березня, на фасаді школи № 7 Вінницької міської ради на честь Героя, колишнього випускника ліцею, було відкрито меморіальну дошку.

В урочистому відкритті взяли участь родина та близькі героя, представники обласної та міської влади, зокрема заступник міського голови Андрій Рева, заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Андрій Лисак, друзі та товариші Олександра Каплінського по службі, учні і вчителі ліцею та просто небайдужі вінничани. Багато теплих слів прозвучало цього дня на адресу захисника Батьківщини, мужнього патріота. Усі згадували про нього як про прекрасну людину, надійного друга і товариша, доброго і люблячого сина, чоловіка і батька.

Олександр Каплінський - старший офіцер групи бойової та спеціальної підготовки військової частини 3008 Національної Гвардії України 16 листопада 2014 року при виконанні службових обов'язків у зоні АТО, на перехресті між населеними пунктами Золоте та Гірське на Луганщині, отримав смертельне поранення. Звання підполковника 35-річний військовий отримав вже посмертно.

Звертаючись до присутніх директор навчального закладу школи-ліцею №7 Олександр Сухомовський зазначив: « я звертаюся до вас з великим болем в серці, болем вчителя, який пережив свого учня. Я приношу вибачення перед мамою, батьком, дружиною і дітьми Саші, бо знаю, як це рости без батька, це абсолютно не правильно, що мати повинна стояти під час відкриття меморіальної дошки свого сина. Дай Бог Україні миру, злагоди та спокою» .

Після невеликого мітингу, пам'ять Олександра Каплінського, а також героїв Небесної Сотні та усіх, хто загинув, захищаючи цілісність та незалежність України вшанували хвилиною мовчання, поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на будівлі навчального закладу, де навчався хоробрий боєць.

Для довідки:

Каплінський Олександр Валерійович народився 4 квітня 1979 року в м. Вінниця. В 1996 році закінчив школу-ліцей № 7, вступив до лав строкової служби у внутрішніх військах МВС України. Після строкової служби у 1998 році вступив до Національної Академії Прикордонних військ України ім. Богдана Хмельницького. Закінчивши Академію у 2002, став навчати курсантів на посаді командира учбового взводу у м. Золочів. Згодом отримав нову посаду - командира роти учбового центру.

3 2007 року був на посаді заступником командира роти спецпідрозділу «Ягуар». У 2010 — командир роти учбового центру м. Золочів. У 2011 вступив у магістратуру Академії внутрішніх військ м. Харкова, яку закінчив у 2012 році. Потім займав посаду старшого офіцера групи бойової та спеціальної підготовки у м. Вінниці. Виконуючи свій обов'язок перед державою, загинув в Луганській області 16 листопада 2014 року внаслідок обстрілу сепаратистами.











































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ