Вінниччина зацікавлена у поглибленні економічних,культурних та наукових зв’язків з Державою Ізраїль (+фото)

Вінниччина зацікавлена у поглибленні економічних,культурних та наукових зв’язків з Державою Ізраїль (+фото)

20.03.15 14:50 0 614
19 березня Вінницьку область з першим офіційним візитом відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні пан Еліав Бєлоцерковські. Для обговорення перспективних напрямів співробітництва дипломат зустрівся з керівництвом обласної державної адміністрації та обласної Ради.

Вітаючи пана Посла на Подільській землі, голова облдержадміністрації Валерій Коровій відзначив, що між Вінницьким регіоном та Державою Ізраїль склалися тісні взаємини, які ще більше поглибилися після надання ізраїльськими партнерами допомоги у відкритті діагностичного центру у Вінниці. У контексті реформування системи охорони здоров'я, що триває в області, досвід ізраїльських колег, наголосив Валерій Коровій, для Вінниччини дуже важливий.

«В нас дуже непогані взаємини і в бізнесі, особливо враховуючи аграрне спрямування області. За останній рік експорт підприємствами України з Вінницької області в Ізраїль зріс на 75 %. На фоні тих проблем, які виникли в нас з Російською Федерацією стосовно експорту продукції, це має дуже велике значення», - зауважив керівник Вінниччини.

Голова облдержадміністрації зазначив, що в цілому ситуація в області спокійна, регіон розвивається. Більше того, нині на Вінниччині реалізуються декілька досить потужних проектів у переробній промисловості та сільському господарстві.

Водночас Валерій Коровій відзначив активну роботу єврейських громадських організацій і волонтерів на території регіону, а також підкреслив, що в цей непростий період підтримка Ізраїлю для України дуже важлива.

Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські, у свою чергу, зауважив, що історично між Україною та єврейським народом встановився досить тісний зв'язок, тож наша держава для Ізраїлю є дуже важливим партнером. «В Ізраїлі проживають від 400 до 500 тисяч євреїв, які виїхали з України. Ці люди є хорошою базою для розвитку взаємин між нашими державами», - зазначив пан Посол.

Дипломат звернув увагу на успішну співпрацю між Україною та Ізраїлем в економічній сфері, наголосивши, що попри важкий для Української держави період, зацікавленість ізраїльських бізнесменів можливостями співробітництва досить висока. Водночас Еліав Бєлоцерковські зауважив, що Ізраїль має дуже хороші авіазв'язки з Києвом і зараз працює над відкриттям рейсів з Харкова та Львова. Відтак одним з питань для обговорення, за переконанням дипломата, може бути можливість підключення до цієї програми й Вінниці.

Учасники зустрічі обговорили також перспективи співпраці у забезпеченні медичної, психологічної та соціальної реабілітації учасників АТО. А водночас розглянули можливості співробітництва в науковій сфері.

« головна сфера діяльності Посольства Ізраїлю в Україні сконцентрована на гуманітарних проектах, насамперед – у сфері медицини та психологічної підтримки. Наступного тижня планується візит в Україну головного координатора МЗС з питань охорони здоров'я. Ми організуємо йому також візит до Вінниці. І сподіваємось, що за результатами цього візиту зможемо продумати нові спільні проекти», - зазначив пан Посол.

Та все ж одним з найбільш перспективних напрямів співпраці залишається галузь сільського господарства. Потужний аграрний потенціал Вінниччини, за переконанням керівника області Валерія Коровія, потребує сучасних ізраїльських технологій та залучення інвестицій у переробку сільськогосподарської продукції. З цією тезою погодився і пан Посол, відтак запросив вінничан на найбільшу виставку аграрного спрямування, яка незабаром відбудеться в Ізраїлі.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: В Житомирській області під ...

КОМЕНТАРІ