На Житомирщині правоохоронці викрили пересувний нелегальний пункт прийому металобрухту

На Житомирщині правоохоронці викрили пересувний нелегальний пункт прийому металобрухту

20.03.15 09:22 0 557
Працівники Любарського РВ УМВС припинили незаконну закупівлю металобрухту жителем Хмельниччини, яку той розгорнув у районі. Жодних дозвільних документів на здійснення такої діяльності у чоловіка немає. Правоохоронці вилучили у нього понад 1,2 тонн брухту металу.

Дільничний інспектор міліції помітив у с. Великій Волиці, що водій вантажного мікроавтобуса з немісцевими номерами зупиняється біля кожного двору. Виявилося, він скуповує у людей металобрухт.

- Законодавством передбачено ліцензування такого виду діяльності, однак жодних дозвільних документів чоловік не мав, - розповів дільничний інспектор Микола Данькевич.

Правоохоронець викликав на місце події слідчо-оперативну групу райвідділу. Заготівельником металу виявився 64-річний житель Хмельницької області. З автомобіля правоохоронці вилучили електронні ваги та близько 1200 кг металобрухту, який той уже встиг скупити у місцевого населення.

За чинним кримінальним законодавством, порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом (ст.213 Кримінального кодексу України), карається штрафом від 50 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами від 100 до 200 годин.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Тернопіллі держохоронці ...

КОМЕНТАРІ