Школярі Житомирщини захищали країну від лиха,створюючи упродовж двох місяців художні та поетичні доробки на пожежно-рятувальну і техногенну тематику

Школярі Житомирщини захищали країну від лиха,створюючи упродовж двох місяців художні та поетичні доробки на пожежно-рятувальну і техногенну тематику

20.03.15 10:06 0 634
Рятувальники Житомирщини оголосили кілька творчих конкурсів серед учнів шкіл та студентів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності у питаннях безпечної життєдіяльності та популяризацію професії рятувальника. Діти власноруч виготовили і надіслали на адресу Управління ДСНС у Житомирській області понад 600 малюнків на пожежно-рятувальну тематику, поробки, літературні та поетичні твори, сценарії пізнавально-розважальних заходів. 160 творчих робіт, серед яких оповідання, казки, поезія та нариси - були розглянуті 18 березня в рамках обласного етапу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу на пожежну та техногенну тематику «Захистимо країну від лиха».

Оцінювали та обирали кращі роботи фахівці Управління ДСНС, освіти і науки, обласної організації добровільного пожежного товариства, автор радіопрограм з безпеки життєдіяльності, художньої і розважально-дидактичної літератури для дітей Олена Корж.

Палітра тематичного відображення літературних робіт стосувалася попередження пожеж, трагедій на водоймах та дій при знаходженні вибухонебезпечних предметів, життєвих і вигаданих історій з оточення юних авторів, роботи, навчання та побуту професійних рятувальників і дружин юних пожежників.

- Близько 20-ти кращих літературних робіт у трьох вікових категоріях ми плануємо надіслати на Всеукраїнський (завершальний) етап конкурсу, який відбудеться у квітні в м. Києві, - зазначив очільник рятувальної служби області Ігор Нікітчук. - я мав змогу переконатися наскільки талановитою і обізнаною є молодь Житомирщини. Хочеться, щоб кожна дитяча робота була оцінена і залишила свій слід в історії ДСНС України. Тому журі вирішило обов’язково знайти місце і подальше застосування у профілактичній роботі численним малюнкам, ручним картинам, зробленим з пластиліну, круп, зерен, стрічок та паперу. Найцікавіші літературні доробки використовуватимемо у сценаріях акцій та телевізійних програм для дітей і юнацтва. Також розглядаємо можливість випустити їх у формі газети, збірки чи книжки. Наприкінці року бажаючі зможуть усе це побачити на спеціально влаштованій виставці творчих робіт, а надалі – в музеї цивільного захисту.

В останні роки в області спостерігається тенденція до зниження кількість пожеж з вини дітей, загибелі та травмування підростаючого покоління у різних ситуаціях. Діти краще за дорослих обізнані з елементарними правилами дій в екстремальних ситуаціях, знають як уникнути небезпеки і допомогти ближньому. В першу чергу завдяки вагомій просвітницькій роботі, яку рятувальники Житомирщини активно проводять спільно з добровільним пожежним товариством, обласною державною телерадіокомпанією, командою ДЮП «Непосидючі» гімназії №3 м. Житомира та освітянами, розпочинаючи вивчення азів безпеки з маленьких вихованців дитсадочків.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Житомирі міліція ...

КОМЕНТАРІ