В Житомирській області у проведенні профілактичної роботи рятувальники не залишають поза увагою сільську місцевість

В Житомирській області у проведенні профілактичної роботи рятувальники не залишають поза увагою сільську місцевість

20.03.15 08:45 0 579
З метою вжиття додаткових профілактичних заходів щодо запобігання виникненню пожеж, загибелі та травмування людей на них рятувальники Житомирщини продовжують комплексні відпрацювання житлового сектору сіл та селищ, що розташовані на території області.

Так, 18 березня надвзичайники спільно з представниками органів місцевого самоврядування, соціальними працівниками, освітянами та медиками провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання Соловіївської сільської ради Брусилівського району.

Особлива увага під час відпрацювання приділялася роз’яснювальній роботі з одинокими та літніми громадянами, багатодітним сім’ям; неблагонадійним родинам, члени яких зловживають алкоголем. Адже, як свідчить статистика від вогню найбільше страждають громадяни, які відносяться до підвищеної групи ризику З’ясувалося, що у даної категорії населення питання забезпечення пожежної безпеки помешкань стоять далеко не на першому місті. З кожним із них рейдовики провели профілактичні бесіди та вручали інформаційні листівки із правилами безпечної поведінки у побуті, на воді, в лісі та під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

У Соловіївській загальноосвітній школі працівники ДСНС в ігровій формі провели захід щодо вміння користування вогнегасниками, довели до присутніх правил безпечної життєдіяльності, поведінки в різного роду життєвих ситуаціях, порядку дій в умовах надзвичайних ситуацій, терористичних актів, диверсій, мінування, інших небезпек. У свою чергу, представник охорони здоров’я розповів усім присутнім порядок надання першої допомоги травмованим і потерпілим в різних ситуаціях. Отримані теоретичні знання з безпеки рятувальники перевірили на практиці, давши сигнал «Увага всім!». Учні, вчителі та обслуговуючий персонал оперативно та організовано провели евакуацію зі школи.

Співробітники ДСНС зазначають, що подібні заходи проводяться регулярно та є діючим методом навчання населення культурі безпечної життєдіяльності.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі на адресу ...
Наступна новина: Затримані на Закарпатті ...

КОМЕНТАРІ