В Житомирській області у продовж доби рятувальники 8 разів ліквідовували загорання сухостою

В Житомирській області у продовж доби рятувальники 8 разів ліквідовували загорання сухостою

20.03.15 10:42 0 581
18 березня о 12:43 на пункт зв’язку 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Брусилів надійшло повідомлення про пожежу сухої трави поблизу села Вільшка. Пожежу виявив працівник районного лісового господарства, саме він подзвонив до служби порятунку «101».

По прибуттю до місця виклику рятувальники з’ясували, що горить суха трава площею близько 1 га і полум’я швидко розповсюджується в сторону лісових насаджень. Локалізувати пожежу вдалося вже о 13:20 та повністю ліквідувати о 13:45, цим самим врятувавши ліс від займання.

Цього ж дня пожежні області ліквідовували загорання сухої рослинності у Новоград-Волинському, Народицькому, Житомирському, Малинському та Романівському районнах на загальній площі близько 9 га. Загиблих та травмованих немає.

Ймовірні причини таких загорянь досить таки передбачувані – це необережне поводження з вогнем при спалюванні сміття та недбало кинутий недопалок тощо.

Загалом з початку року це не перші випадки займання сухостою на відкритих територіях.

У зв’язку з цим Управління ДСНС в області вкотре наголошує на важливості дотримання правил пожежної безпеки, особливо на відкритих територіях. Під час проведення спалювальних очисних робіт необхідно мати поряд первинні засоби пожежогасіння та обов’язково контролювати все, що відбувається. Ні в якому разі не можна спалювати траву у вітряну погоду, так як вогонь швидко розповсюджується по території, адже полум’я із сухотрав’я може перекинутись і на приватні домоволодіння, розташовані поряд та принести шкоду як довкіллю, так і людям.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: відбувся ...
Наступна новина: Відкрито лінію з розливу ...

КОМЕНТАРІ