Івано-Франківщина: обережно!!! Небезпечні знахідки!!!

Івано-Франківщина: обережно!!! Небезпечні знахідки!!!

20.03.15 11:51 0 572
На пункт зв’язку оперативно-рятувальної служби області і далі надходять повідомлення від мешканців краю про виявлення вибухонебезпечних предметів. Тільки з початку року працівниками групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону Управління ДСНС в області вилучено з землі та знищено 32 застарілі боєприпаси.

Як відомо, саме весна – пора проведення польових, сільськогосподарських робіт, під час яких люди і натрапляють на небезпечні знахідки. І хоча такі боєприпаси пролежали в землі понад півстоліття, все ж вони становлять реальну загрозу для життя та здоров’я людей оскільки можуть здетонувати та вибухнути від найменшого контакту з ними.

У разі виявлення вибухонебезпечних предметів дотримуйтеся відповідних правил безпечної поведінки: про знахідку необхідно терміново повідомити оперативно-рятувальну службу за номером «101», місцеві органи державної влади та міліцію; не можна брати небезпечний предмет руками та робити спроби самостійно вилучити його із землі, ні в якому разі не можна наносити по ньому удар, розбирати його, переміщати з місця знаходження, розводити відкритий вогонь ближче 100 м від вибухонебезпечного предмету. Будьте обережними і бережіть власне життя.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ