На уроках історії старшокласники уже вивчають українсько-російську війну

На уроках історії старшокласники уже вивчають українсько-російську війну

20.03.15 14:25 0 570
Євромайдан, загарбання Криму і перша агресія сусідньої країни за часів Незалежності – всі ці події тепер будуть на додаткових сторінках підручника історії України для старшокласників. Таким чином, на думку Міністерства освіти та науки, школярі зможуть усвідомити пережите та відчути і свою відповідальність за долю країни.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

В одній із львівських шкіл на уроках історії старшокласники уже вивчають українсько-російську війну. Говорять і про Майдан, окупацію Криму та воєнні дії на Сході. Навіть без навчальних матеріалів учні добре знають тему – хтось із них був на Майдані, чиїсь рідні зараз воюють на Сході, а дехто зі школярів – вимушений переселенець. Тому й і без підготовки уже мають свою думку щодо подій на Донбасі.

«Це – відстоювання своєї території. Ми звикли ділити країну на Схід і Захід. Можливо, якби підносили державу як єдину та цілу, цього можна було б уникнути», – вважають учні.

Вже у новому навчальному році підручник з історії України доповнять 40 сторінок про події на Сході, Майдан та анексію Криму. Тільки якщо чиновники війну на Донбасі називають «анитерористичною операцією», то в підручнику з історії з’явиться новий параграф: «Українсько-російська війна ХХІ століття».

У Міністерстві освіти та науки запевняють: зміни запровадили з метою виховання патріотизму в учнів. У свою чергу, автори доповнення обіцяють, що на сторінках буде багато наочного матеріалу: таблиці та фото тих подій.

«Враховуючи лаконічність і доступність цього параграфу для молодих людей, ми намагалися дати можливість учням зробити власні висновки. Ми називаємо речі своїми іменами, але не намагаємося нав’язати якусь точку зору», – розповів історик, автор доповнення до шкільної програми Олександр Палій.

Наразі у Міністерстві не знають, що це буде – розділ у підручнику чи публікація на сайті, але для вивчення у школі матеріал стане обов’язковим. Тому і про те, скільки коштуватиме таке доповнення для бюджету, говорити поки що рано.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Про виконання повноважень ...

КОМЕНТАРІ