Затримані на Закарпатті розбійники обирали своїх жертв за номіналом купюр

Затримані на Закарпатті розбійники обирали своїх жертв за номіналом купюр

20.03.15 08:57 0 594
Їх жертвами ставали люди похилого віку. Всього зловмисники викрали у потерпілих понад 220 тисяч гривень. Затримати розбійників допомогли обгортки від цукерок.

Нагадаємо, що вчора на Закарпатті міліцією було викрито та затримано бандитів, які скоювали напади на житло людей похилого віку в Хустському районі. Подробиці цієї резонансної справи розповів виконуючий обов'язки начальника УМВС Закарпаття Сергій Россоха.

За його словами, в Хустському районі Закарпаття з початку року сталося півдесятка зухвалих розбійних нападів на самотніх пенсіонерів. Бандити в масках вривалися вночі в хату жертви, били господарів і забирали гроші та золото.

За нетривалий час від рук бандитів потерпіли пенсіонери у селах Вільшани, Березово, Криве та Монастирець Хустського району.

Першими від рук зухвалих розбійників, в лютому місяці, постраждало літнє подружжя з села Березово Хустського району. У них розбійники в масках забрали всі заощадження в сумі 12 тисяч гривень.

Наступне повідомлення про розбій правоохоронці отримали з с.Вільшани. Тут жертвою бандитів став самотній 79-річний дідусь, який живе на околиці села. У нього зловмисники викрали 8 тисяч гривень та мобільний телефон.

13 березня правоохоронці отримали чергове повідомлення про напад на літніх людей, цього разу з с.Криве. Жертвами стали дві рідні сестри віком 78 і 79 років. Нападники відібрали у потерпілих гроші в сумі понад 9 тисяч гривень і золоті речі.

Також потерпіли 68-річна жінка та її 87-річна мати з с.Монастирець. Тут бандити знайшли в будинку 150 тисяч гривень та 2 тисячі доларів, які заощадливі жінки зібрали «на чорний день». Заодно прихопили й півтора кілограма цукерок. Саме ці цукерки й зіграли з бандитами злий жарт.

Для розкриття зухвалих розбоїв була створена оперативна група. Її очолив заступник начальника УМВС області полковник міліції Василь Русин. Оперативникам було зрозуміло, що на території Хустського району діє банда. Це було видно за «почерком» нападів.

У всіх випадках серед ночі в домівки громадян вривалися четверо бандитів у масках. Нападники били беззахисних людей і забирали в них гроші, мобільні телефони та ювелірні вироби.

В одному з сіл Міжгірського району увагу міліціонерів привернула група людей – близько 20 осіб. Виявилося, що вони є мешканцями Одеської області. Всі ці люди проживали в одному будинку. Офіційно одесити буцімто продавали по селах недорогий одяг.

Коли на подвір'я згаданого будинку зайшли розшуківці, вони помітили обгортки з-під цукерок як на подвір'ї, так і в будинку. Саме такі цукерки нічні розбійники в масках «прихопили» з хати пенсіонерів у селі Монастирець Хустського району.

Коли поселенцями зайнялись правоохоронці, ті спершу відпиралися. Однак під тиском зібраних доказів зізналися в скоєнні розбійних нападів на самотніх місцевих жителів.

До складу бандитської групи входило п'ятеро одеситів віком від 25 до 42 років. Очолював банду 33-річний раніше судимий чоловік, який свого часу відсидів у тюрмі за вбивство.

Як розповіли зловмисники, вдень вони їздили на двох автомобілях по селах Хустщини, пропонуючи на продаж дешевий одяг. Вибирали людей похилого віку. Заходячи в хату чи на подвір′я, вивчали обстановку, шляхи відходу. Особливу увагу звертали на те, якими купюрами розраховується за товар бабця чи дідусь. Якщо купюри новенькі й крупні, значить, жертва заможна. Обережно розпитували, хто живе в домі, чи навідують їх родичі й т.д.

Цікаво, що аби увійти в довіру до майбутньої жертви й потрапити до хати, зловмисники часом віддавали свій товар майже за безцінь. Зате уважно придивлялися, з якого місця людина дістає гроші. А вже вночі поверталися в дім, били пенсіонерів і забирали всі їхні пожитки.

Стосовно розбійників відкрито кримінальне провадження за ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України, усіх їх взято під варту. Наразі правоохоронці зібрали інформацію про 5 розбійних нападів, скоєних цими «гастролерами» у Хустському й Тячівському районах Закарпаття. Тепер їх перевіряють на причетність до ряду інших злочинів, в тому числі й в інших регіонах України. Слідство у справі триває.

СЗГ УМВС України

в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: У Рівному просять ...

КОМЕНТАРІ