У Волинській області прокуратура вимагає повернути землі заказника у державну власність

У Волинській області прокуратура вимагає повернути землі заказника у державну власність

20.03.15 09:28 0 597
Прокуратурою Волинської області скеровано до суду позовні заяви задля повернення у державну власність земель природно-заповідного фонду, які було незаконно надано громадянам.

Так, прокуратурою встановлено, що розпорядженням голови Турійської районної державної адміністрації було надано дозволи на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок чотирьом громадянам у власність для ведення садівництва. У подальшому ці проекти затверджено першим заступником голови РДА.

Згодом нові власники зареєстрували ці земельні ділянки в управлінні Держкомзему та одержали на них державні акти на право власності.

Між тим, у жодному з документів не було зазначено, що надані землі є частиною загальнозоологічного заказника місцевого значення "Озерянський", який належить до природно-заповідного фонду України. Передавати ж такі ділянки у власність чи користування може лише Кабінет Міністрів України.

Відтак, прокуратурою скеровано до суду позовні заяви з вимогою скасувати незаконні розпорядження першого заступника голови РДА, визнати недійсними державні акти на право власності та повернути землі загальною площею 0,48 га вартістю 116 тис. грн. у державну власність.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині триває ...
Наступна новина: Рівненські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ