Про правила безпеки на дорозі працівники ДАІ інформують у прямому ефірі радіо "Луцьк"

Про правила безпеки на дорозі працівники ДАІ інформують у прямому ефірі радіо "Луцьк"

20.03.15 12:31 0 653
Невдовзі стартують шкільні канікули, тож увага міліціонерів спрямована на попередження дорожньо-транспортних пригод за участю неповнолітніх.

А тому інспектор управління ДАІ у Волинській області Інга Коваль під час прямого ефіру на радіо «Луцьк» розповіла, на що в першу чергу потрібно звернути увагу батькам і дітям, аби не допустити біди.

Інспектор зауважила, що канікули – це для дітей насамперед відпочинок, а значить – координація уваги значно знижується, більше того – діти забувають про власну безпеку:

– Велосипеди, скейти, ролики – це додаткові фактори, які можуть спричинити ДТП, оскільки найчастіше школярі виїжджають на дороги, не турбуючись про наслідки.

За словами Інги Коваль, на території області в нинішньому році трапилося 12 автопригод за участю неповнолітніх, в яких троє дітей загинули і 22 – отримали тілесні ушкодження:

– Що стосується автопригод із вини дітей, то їх було дві. На жаль, в обох випадках неповнолітні пішоходи загинули. Тому батьки і педагоги повинні повсякчас проводити з дітьми профілактичні бесіди і заняття з метою вивчення і повторення правил безпечного поводження на дорозі. Більше того – власним прикладом показувати, як переходити дорогу абощо.

Окрім того, Інга Коваль звернулася до радіослухачів із закликом не бути байдужими:

– Якщо ви помітили, що школяр має намір перебігати дорогу у невстановленому місці або ж на червоний колір світлофора, варто попередити порушення і розповісти, як це зробити правильно. При цьому необхідно наголосити, що навіть на пішохідному переході не слід втрачати пильність. Пам'ятайте: водій може перебувати у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, а відтак не зреагувати на дорожні знаки.

Насамкінець інспектор зауважила: правила існують для того, щоби їх дотримувалися. А коли на «кону» стоїть здоров'я і життя учасників руху, не може бути мови про винятки.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині у ...

КОМЕНТАРІ