У Рівному просять ліквідувати парковку біля кав'ярні на Петлюри або зробити там односторонній рух

У Рівному просять ліквідувати парковку біля кав'ярні на Петлюри або зробити там односторонній рух

20.03.15 08:57 0 771
Як повідомлялося раніше, до Рівненської міської ради неодноразово надходили скарги на водіїв, які бездумно й по-хамськи паркують свої автомобілі на тротуарах, тим самим наражаючи пішоходів на небезпеку.

З подібною проблемою вже вдруге звернулися й представники Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України.

- Кілька років тому на розі будинку № 40 по вулиці Симона Петлюри відкрилася кав'ярня «На Петлюри». І все б нічого, якби відвідувачі цієї кав'ярні, котрі приїжджають сюди на своїх розкішних автомобілях, не створювали щоденно перешкод для пішоходів та для проїзду інших транспортних засобів по цій й без того вузькій вулиці. Біля самої кав'ярні її власники за рахунок тротуару облаштували стоянку для автомобілів.

За його словами, те, що зроблено – порушує права як пішоходів, так і інших водіїв на безпечний рух. Любителі кави на своїх авто паркуються біля будинку, як заманеться, перекриваючи нормальний рух по вулиці Петлюри, - розповідає голова Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Рівненській області Дмитро Тарасюк.

На місце концентрації автомобілів біля кав'ярні виїжджав і міський голова Володимир Хомко.

Що буде із парковкою біля кав'ярні, що на вулиці С. Петлюри, обговорювали й під час засідання координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху Рівненської міської ради, яке відбулося 17 березня під головуванням заступника міського голови Олексія Хмилецького.

Так, за дозволом ДАІ, біля самого закладу дозволяється зробити три місця для зупинки транспортних засобів, але парарлельно до дороги. Такий спосіб паркування не заважатиме іншим автомобілям і не спричинятиме затори.

Однак відвідувачі кав'ярні паркуються не повздовж вулиці, а так званою "ялинкою", чим і заважають руху автотранспорту. Автомобілі виступають на проїжджу частину, і щоб не зачепити їх, водії змушені призупиняти свої автівки, пропускати машини, які рухаються назустріч, і тоді вже їхати далі.

За словами членів ради, така схема розташування автомобілів нікого не влаштовує, і тому дане питання знову винесли на загальне обговорення. Члени координаційної ради довго дискутували з цього приводу. Спочатку хотіли врегулювати конфлікт шляхом наполегливої рекомендації паркування водіїв вздовж проїжджої частини. Але згодом вирішили, щоб взагалі забрати дозвіл на паркування та відновити тротуар.

До слова, декілька членів ради не підтримали дане рішення, пояснюючи це тим, що не годиться спочатку надавати дозвіл на паркування, а потім, коли людина все облаштувала, забирати його. Мовляв, не по-людськи це.

- Якщо ту стоянку не можна ліквідувати, то там було б добре взагалі зробити односторонній рух, але ідея, щоб примусити водіїв паркуватися вздовж проїжджої частини – теж хороша, - наголосив Дмитро Тарасюк.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ