рятувальники спільно з правоохоронцями провели для учнів Рівненської гімназії громадську акцію «Вектор Безпеки»

рятувальники спільно з правоохоронцями провели для учнів Рівненської гімназії громадську акцію «Вектор Безпеки»

20.03.15 09:27 0 637
19 березня на території Рівненської гімназії «Гармонія» рятувальники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій спільно із співробітники обласного управління МВС та Державтоінспекції, організували для учнів громадську акцію «Вектор Безпеки».

Основною метою заходу була практична демонстрація усім присутнім можливостей пожежно-рятувальної техніки, ознайомлення з обладнанням та спорядженням, що знаходиться на озброєнні у підрозділах міліції.

Також діти отримали реальну можливість поспілкуватися з фахівцями різних напрямків, задати запитання, що найбільше їх цікавлять та отримати професійно-грамотні відповіді спеціалістів. Особливо це актуально під час режиму підвищеної готовності. Про усі небезпеки, пов’язані з цим періодом, фахівці Держслужби з НС та міліції детально ознайомили учнів та нагадали основні правила безпечної життєдіяльності, у тому числі, й у випадку загрози терористичних актів або військових дій.

Рятувальники ДСНС особливу увагу звернули на правила поведінки під час виникнення надзвичайних ситуацій, розповіли, як діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Також вихованці навчального закладу більше дізналися про укриття населення в захисних спорудах та ознайомилися з правилами перебування в них.

Як кажуть, теорія необхідна, проте практика набагато цікавіша. Вогнеборці в зрозумілій формі розповіли про аварійно-рятувальне спорядження, за допомогою якого ліквідовуються наслідки надзвичайних ситуацій, складних дорожньо-транспортних пригод та великих пожеж.

Більше того, присутнім на практиці було продемонстровано можливості бензоріза, пневмоподушки, гідравлічних ножиць, апарата захисту органів дихання, тощо. До того ж, усі охочі за бажанням приміряли бойовий одяг пожежного-рятівника.

По закінченню заходу відбулося фотографування на пам'ять з рятувальниками та правоохоронцями на фоні спецтехніки.

Цього дня поза увагою не залишився жоден учень, усім вручили пам’ятки з основ безпечної життєдіяльності.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині триває ...

КОМЕНТАРІ