Інтерв'ю з Чемпіоном України з пауерліфтінгу

Інтерв'ю з Чемпіоном України з пауерліфтінгу

20.03.15 15:23 0 915
Співробітники Головного управління ДСНС у Рівненської області привезли з 5-го Відкритого Чемпіонату України WPAU 2015 з пауерліфтінгу 5 золотих медалей! Серед переможців були начальник служби безпеки дорожнього руху майор служби цивільного захисту Ігор Головко та старший пожежний-рятувальник старший сержант служби цивільного захисту Олександр Дмитрієв, котрі невтомною працею здобули майстрів спорту з пауерліфтингу у вагових категоріях 125 кг та до 100 кг відповідно.

З Олександром Дмитрієвим, що отримав чемпіонське звання поспілкувалася редактор газети «Вектор Безпеки» Леся Билень. Спортсмен-рятувальник розповів про своє враження від Чемпіонату і поділилися планами на майбутнє.

-Привіт! Дивлячись на твою статуру, враження, що перше твоє речення було “дайте мені штангу”! Як давно займаєшся?

-Не так давно (сміється). Але,варто відзначити, що все свідоме життя чимось та займаюсь. З 14 років до 20 займався легкою атлетикою, легкий дистанцій не обирав, тому взявся на найважчу — 200-400 метрів. Здобув кандидата в майстри спорту, навіть був, пам'ятаю, призером чемпіонату України серед спартакіад ВНЗ І-ІІІ ступенів.

- І що ж стало на заваді здобуття майстра спорту в даному виді спорту?

- Абсолютно прозаїчна печальна історія, яка наздоганяє чи не кожного другого “бігуна” - травма гомілостопа. Ну, безумовно не це стало на заваді, як тільки почав ходити — побіг на стадіон. Змусив задуматися над зміною виду спорту розрив біцепса бедра. Ось тоді, пів року пролежавши в гіпсі, я подумав, що “ну його...” (посміхається).

- І з гіпса пішов до заліза в зал?

- Ні, з гіпса я пішов в армію. Там вже захопився кікбоксингом. Приїхав додому, пішов в Дім бойових мистецтв, федерацію “Будокан” до Ростислава Саєнка тренуватися. Ходив я, значить, туди 3 роки.

- О, зовсім неочікуваний поворот. Де тебе лише не було! Хіба на бальних танцях) Які маєш здобутки з кікбоксингу, хвались?

- Нуу, захищав честь управління МНС Рівненської області у 2011 році у змаганнях серед силових структур. До речі, 2-ге місце взяв в рукопашному бої. Та мені й досі небайдужі бойові мистецтва, інколи в себе в залі теж боксую для підтримання форми.

- Як я розумію, десь тоді ж ти і почав займатися в залі над вдосконаленням тілобудови та витривалості?

- Вцілому так, типу спочатку почав готуватися до літа,а потім “затянуло” (сміється). Насправді, просто сподобалось. Людина має собі сама подобатися в першу чергу, бути “чесною з дзеркалом” і в гармонії з його відображенням. Ти постійно ставиш собі нову ставку, випробовуючи недосліждження до кінця досі можливості власного організму. Це постійні змагання з самим собою і власною лінню. Якщо хтось думає, що ось вони вже звикли за роки тренувань, їм вже нормально, це мені лише ліньки відшкребти себе від дивану і понести в тренажерний зал, то кажу відверто- не правда! Ми теж люди, ми теж інколи зважуємо між відпочинком та залом, та допоки шальки терезів схиляються на користь здорового способу життя та кількох годин праці. Адже, Ви можете з небажанням повзти на тренування, але звідти виходиш завжди з прекрасними відчуттями!

- Хм, то ви теж не термінатори,якими здаєтесь!?)) Я бачила у тебе в соц.мережі на сторінці 4 золотих медалі, як нагорода за всі труди. Розказуй яка з них за що.

- Перша,сама значима, напевно — з пауерліфтингу серед аматорів у ваговій категорії до 100 кг з допінг-контролем. Там на цю медалю претендувало 180 чоловік. Тому я страшно нею пишаюся (сміється). Що там далі?...- а, друга, значить, за за станову тягу. А,так, я до речі по становій тязі ще й норматив майстра спорту виконав,ось. Потім там була категорія аматорів MPF (“Military, Police, Fire” - прим. Редактора), то я взяв загальне золото і окремо по становій тязі.

- Отже, вцілому ти заняв 1 загальне місце з усіх претендентів, виконав норматив майстра спорту з пауерліфтингу і 4 золота. Наші вітання! Яка ж реальна сумарна піднята тобою вага була? І які маєш плани на майбутнє, що пов'язане з пауерліфтингом?

- Не мало,не багато — 622 кг! Та це для мене не остаточна сума, я впевнений, що наступного року зможу більше. Плани? - поки пройшов відбір на чемпіонат світу з пауерліфтингу, місце проведення якого серед 7 країн, жеребкуванням виграла Україна, тому сподіваюсь знову навідатися до Луцьку. Сподіваюся на здобуття майстра спорту міжнародного класу.

- Що ж, бажаємо тобі успіхів, сили духу, терпіння та натхнення продовжувати працювати над собою в тому ж темпі!

Головний редактор газети "Вектор безпеки" Леся Билень
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ