Чернігівська область: рятувальники та екологи проводять рейди щодо попередження пожеж від спалювання сухої рослинності

Чернігівська область: рятувальники та екологи проводять рейди щодо попередження пожеж від спалювання сухої рослинності

20.03.15 12:10 0 613
У зв’язку із різким зростанням кількості пожеж, що виникають снаслідок спалювання сухої рослинності та сміття, фахівці обласного Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій та Державної екологічної інспекції проводять профілактичні рейди. В ході цього людям роз'яснюються заходи пожежної та екологічної безпеки, наводяться приклади та наслідки пожеж, а також вручаються відповідні пам’ятки. До грубих порушників пожежної безпеки та природоохоронного законодавства застосовуються штрафні санкції.

Нагадаємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання сухої рослинності та сміття карається стягненням у розмірі від 170-ти до 340-ка гривень на громадян та від 850-ти до 1190-та грн на посадовців.

У зв’язку з цим, рятувальники звертають увагу населення на заборону спалювання сухої рослинності та сміття без відповідного дозволу. Якщо останній Ви отримали від уповноважених служб, то будьте обережними у поводженні з вогнем. Не розводьте багаття у вітряну погоду та ближче 15 м від будівель. Постійно контролюйте процес горіння, адже поривами вітру полум’я може вмить перекинутися на житлові чи господарчі будівлі, автомобілі, дерева тощо. Також, слідкуйте за розвагами дітей, роз’яснюйте їм про небезпеку пожеж, ховайте від них сірники та запальнички.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 21 березня відбудеться ...
Наступна новина: 23 березня у Львові – ...

КОМЕНТАРІ