Чернігівська область: рятувальники патрулюють території з метою запобігання пожежам

Чернігівська область: рятувальники патрулюють території з метою запобігання пожежам

20.03.15 08:09 0 660
На Чернігівщині починаючи з 8-го березня внаслідок спалювання сухої рослинності та сміття виникла 191 пожежа, під час якої загинула 1 людина, вогнем знищено та пошкоджено 40 житлових і дачних будинків, 81 господарча споруда, 2 одиниці транспорту, 7 тонн грубих кормів, вигоріло 600 га території та 5 га лісової підстилки.

Лише 18 березня зі згаданої вище причини зафіксовано 21 пожежу під час якої знищено та пошкоджено 9 будинків і господарчих споруд, 44 га території, 1 га лісового настилу та 2 тони сіна.

Так, внаслідок спалювання рослинності, вогонь поширився й охопив будинок у с. Сновське Щорського району, а у с. Риботин на Коропщині та с. Чорний Ріг на Семенівщині - у двох господарів пошкодив будинки та знищив 2 сараї.

Через необережне поводження з вогнем вигорів 1 га настилу в лісі поблизу с. Клочків Чернігівського району.

Поблизу с. Нові Млини Щорського району та с. Верхолісся Корюківського району вогонь охопив, відповідно, 7 та 30 га території.

Слід зазначити, що лише завдяки реагуванню пожежно-рятувальних підрозділів та лісокористувачів вдається стримати хвилю вогню, яка є результатом людської безпечності.

У зв’язку з масовими пожежами, рятувальники продовжують чергувати у посиленому режимі. Також, з числа фахівців Управління створено 4 мобільні групи, які патрулюють території з метою запобігання пожежам та оперативного реагування в разі їх виникнення.

З цим рятувальники ще раз закликають населення дотримуватися вимог пожежної та екологічної безпеки, цивілізованим і безпечним шляхом проводити утилізацію сміття чи сухої рослинності. Це дозволить не спричиняти загрозу власному життю, безпеці оточуючих людей та екології, а також зберегти від вогню житлові будинки, господарчі споруди та лісові масиви.

У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині засудили ...
Наступна новина: В Рівному міська влада ...

КОМЕНТАРІ