На Вінничині голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій взяв участь у черговій сесії обласної Ради (+фото)

На Вінничині голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій взяв участь у черговій сесії обласної Ради (+фото)

21.03.15 13:45 0 629
20 березня відбулася 34 сесія обласної Ради 6-го скликання, участь у роботі якої взяв очільник Вінниччини Валерій Коровій.

Згідно з порядком денним, на розгляд депутатів було винесено 30 питань, найголовніші з яких – обмеження використання генетично модифікованих організмів на території Вінницької області, погодження проекту землеустрою щодо зміни меж міста Вінниці, внесення змін до обласного бюджету, кадрові призначення головних лікарів медичних закладів області та внесення змін і доповнень до вже діючих цільових програм.

За пропозицією голови обласної Ради Сергія Свитка, пленарне засідання розпочалось хвилиною мовчання на знак пам'яті про 79 воїнів-вінничан, які загинули в боях на Сході.

Після звіту голови обласної Ради про діяльність з лютого 2014 року по березень 2015 року, депутати приступили до розгляду питань порядку денного сесії. Усі вони після тривалого обговорення були проголосовані більшістю голосів та з кожного питання були прийняті відповідні рішення.

Депутати також заслухали інформацію голови облдержадміністрації Валерія Коровія щодо завдань обласної влади в умовах сучасної суспільно-політичної ситуації в державі.

«Рік,що пройшов,був найбільш складним в історії незалежної України, але ми живемо в новій незалежній країні і вороття назад ніколи не буде. Ми зіткнулись із немислимими викликами, пов'язаними із російською агресією,тож маємо , як ніколи, зберігати єдність. »,- підкреслив голова облдержадміністрації.

Він також зазначив, що попри усі проблеми, Вінниччина демонструє сталий розвиток : «В той час, коли в цілому по Україні спостерігається спад промислового виробництва на 20 %, Вінницька область показує приріст майже на 5%, у сільському господарстві маємо плюс 17,8%, а в галузі будівництва, яка по Україні демонструє спад на 30%, ми маємо приріст на 7,8%. Ми і далі повинні рухатись вперед, розвиваючи область, продовжуючи роботу за чітко окресленими напрямками » .

Серед пріоритетів очільник області назвав питання територіальної оборони (допомого військовій частині в Гайсині та підтримка «Ягуару»), децентралізації (зокрема бюджетної, що вже почала впроваджуватись в регіоні), відповідальної підготовки до виборів на основі оновленої Конституції України, які відбудуться через півроку.

По закінченню 34 сесії обласної Ради 6-го скликання,згідно з розпорядженням голови обласної Ради № 35 від 18.03.15 року( на клопотання голови ОДА), депутати проголосували за проведення пленарного засідання позачергової 35 сесії обласної Ради 6 скликання.

На розгляд пленарного засідання позачергової сесії внесено питання про зміни до Статуту Вінницької міської станції швидкої медичної допомоги Вінницької обласної Ради та передачу майна, закріпленого за Вінницькою центральною районною клінічною лікарнею.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На вихідних у Львові – ...
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ