У Волинській області прокуратура наполягає на поверненні державі понад 380 га землі вартістю майже 6 млн. грн.

У Волинській області прокуратура наполягає на поверненні державі понад 380 га землі вартістю майже 6 млн. грн.

21.03.15 13:27 0 617
Володимир-Волинським міжрайонним прокурором пред’явлено до суду три позовні заяви про скасування наказів Головного управління Держземагентства у Волинській області про надання земельних ділянок в оренду для створення фермерських господарств.

Окрім того, прокуратура наполягає на розірванні договорів оренди та поверненні державі земельних ділянок загальною площею 381 га, нормативно-грошова оцінка яких становить майже 6 млн. грн.

Прокурори встановили непоодинокі факти виділення в районі земельних ділянок за межами населених пунктів для створення та ведення фермерського господарства без обґрунтування можливості обробітку їх площ, зазначення при цьому перспектив діяльності такого господарства, підтвердження наявності у засновників техніки для обробітку землі, а також зазначення кількості членів господарства та наявності у них права на безоплатне одержання земельних ділянок у власність. До того ж, земельні ділянки надавалися фермерам не єдиним масивом, а на значній відстані одна від одної, що суперечить Закону України «Про фермерське господарство».

Зафіксовано також випадки, коли громадяни, які нібито бажали створити фермерські господарства, передавали в оренду сільськогосподарським підприємствам району уже належні їм на праві приватної власності земельні ділянки сільськогосподарського призначення, а самі зверталися до органу державної влади за пільговим отриманням нових земель для фермерства.

На даний час позови міжрайонного прокурора знаходяться на розгляді у Володимир-Волинському міському суді.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ