Рятувальники навчали дітей - переселенців зі Сходу України жити по правилам безпеки

Рятувальники навчали дітей - переселенців зі Сходу України жити по правилам безпеки

21.03.15 13:41 0 606
19 березня рятувальники провели урок «Безпечний крок у майбутнє» для учнів гімназії №3 м. Житомира, серед яких є і діти вимушених переселенців зі Сходу України. З останніми у фахівців Управління ДСНС за майже десять місяців склалися не лише по-особливому дружні та довірливі стосунки, а й цілодобовий зв'язок з питань допомоги та організації дозвілля.

Допомогти школярам запам’ятати правила безпеки прийшли також і представники обласної організації Добровільного пожежного товариства України, волонтери та герої телевізійної програми «Школа незвичайних наук» пані Моня та дракончик Коша.

Захід розпочався із перегляду мультиплікаційних фільмів, про те, як потрібно діяти у разі виявлення вибухонебезпечного предмету, а також як недбалість дорослих і неконтрольовані пустощі дітей приводять до пожеж.

Кумедні персонажі відомчої дитячої телепередачі Управління ДСНС в області «Школа незвичайних наук» – пані Моня та дракончик Коша в ігровій формі провели з малечею вікторини та конкурси. За вірні відповіді переможцям вручили повітряні кульки із логотипом ДСНС України та ДПТ, канцелярські приладдя, настінні календарі та закладинки із зображенням правил безпечної поведінки.

Малечі вдалося здивувати організаторів своїми вміннями миттєво відгадувати загадки та знаннями з безпечної поведінки. А ще усі продемонстрували влучність та спритність у гасінні умовної пожежі за допомогою стаканчиків та відер, а також одяганні на швидкість протигазів. І за це кожен отримав заохочувальні призи від Добровільного пожежного товариства та Служби порятунку.

За час розваг усі стали дружньою родиною, разом вболівали за команди, досхочу сміялися, і навіть плакали, коли не вдалося випробувати свої сили.

- Актуальність проведення таких заходів на без перебільшення велика,- зазначає головний рятувальник області Ігор Нікітчук.- Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Хочеться вірити, що навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На вихідних у Львові – ...

КОМЕНТАРІ