В Ужгороді журналісти перевіряли реакцію краян на крадіїв

В Ужгороді журналісти перевіряли реакцію краян на крадіїв

21.03.15 10:04 0 619
Журналісти «21 Каналу» зімітували ситуацію нападу грабіжника на дівчину в центрі Ужгорода, сподіваючись на відповідну реакцію перехожих. Проте з численних перехожих допомогти потерпілій наважився лише 70-річний дідусь…

Нині у картотеці Ужгородського міськвідділу міліції - кілька десятків кишенькових злодіїв. Найчастіше «щипачі» працюють у громадському транспорті та у людних місцях.

Як зарадити, якщо ви стали жертвою кишенькових крадіїв, та чи допоможуть вам пересічні громадяни? Це вирішили перевірити в порядку експеримента журналісти «21-го Каналу».

Експеримент на добросовісність журналісти провели прямо в центрі Ужгорда. Ситуація була наступна: дівчина зупиняється поговорити з товаришем. Тим часом злодій – хлопець у капюшоні та з рюкзаком на спині – спочатку придивляється до жертви, а згодом викрадає в неї гаманець…

Експеримент проводився в центрі міста у так звану годину пік, під час обідньої перерви. Однак з усіх перехожих допомогти потерпілій наважився тільки сімдесятирічний пан Володимир...

- Тут двох думок не може бути. Я б ніколи не пройшов мимо, бачачи таке. Якби злодій поліз у вашу кишеню, я б за руку його схопив. Якби міг його наздогнати – побіг би за ним, – каже небайдужий чоловік.

На жаль, інші перехожі байдуже споглядали, як злодій обікрав потерпілу. З цього всього напрошується невтішний висновок: надіятись на допомогу перехожих не варто… Як говорить народна мудрість, якщо сам про себе не подбаєш – не подбає про тебе ніхто…

- Не варто тримати великі суми грошей та цінні речі у кишенях. Замикайте свої сумки, а гаманці ховайте у внутрішніх кишенях. Якщо ж вас обікрали, а біля себе не маєте телефону, щоб викликати міліцію, то пам'ятайте – саме для таких ситуацій працівниками управління Державної служби охорони при УМВС встановлено кнопки екстреного виклику міліції, – розповів начальник відділу технічної служби УДСО області Андрій Алексик.

У магазинах, кафе чи аптеках та в інших закладах, де на дверях є напис «Терміновий виклик міліції», ви без проблем можете звернутися до персоналу з проханням натиснути «тривожну» кнопку. За лічені хвилини на місце події прибуде наряд міліції охорони.

Власне, журналісти перевірили ефективність цього. Перевірку працівники ДСО пройшли з честю.

- За дві хвилини міліціонери прибули на місце події. Чесно зізнаюсь, ми не очікували такої оперативності. Після цього експерименту раджу жителям вивчити місця, де знаходяться кнопки допомоги, – розповідає Наталія Ігнаці, журналістка, що, власне, й проводила експеримент.

Тож бережіть себе, адже береженого й Бог береже!

УДСО при УМВС України

в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Свободівець Тарас Орнат ...
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ